Буковину відвідав Генконсул Польщі у Львові

Мета перебування посла на Буковині – ознайомлення з економічним та інвестиційним потенціалом регіону.

З Гжегожем Опаліньські зустрівся заступник голови ОДА Олександр Грушко, який відзначив, що польська громада в області є досить активною, адже вона займається не лише впровадженням польської культури, а й сприяє розвитку українсько-польських відносин. Олександр Грушко зазначив також, що Буковина має досвід співробітництва з Лодзьким та Шльонським воєводствами в гуманітарній сфері, проте сьогодні назріла реальна потреба у розвитку стосунків між Чернівецькою областю та Польщею ще й в економічній площині.

Чиновник звернувся до Генерального Консула Республіки Польща з пропозицією продовжити будівництво швидкісної євроколії «Львів-Чоп», яку належить звести до Євро-2012, у напрямку Порубного.

– Зважаючи на те, що Чернівецька область є прямим виходом на Балкани, такий крок дозволить використати величезний транзитний потенціал нашого краю та створить значно кращі умови до розвитку інфраструктури Буковини, – зазначив Олександр Грушко.

Натомість польська сторона очікує від Буковини співпраці в частині обміну досвідом між держслужбовцями двох країн, сприяння в розвитку дружніх стосунків між ВНЗ, а також пропонує обмін досвідом між туроператорами.

Наприкінці зустрічі заступник голови Чернівецької ОДА обговорив з польським консулом проблемні питання видачі віз. Як зазначив Олександр Грушко, після того, як Польща вступила до Шенгенської зони, процес значно ускладнився і супроводжується чималими чергами. Покращити ситуацію могло би створення на теренах Буковини почесного консульства Польщі, це зняло би з порядку денного більшість технічних питань.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *