Андрій ШЕВЧЕНКО: «За останні 2-3 роки заплатив державі 5 млн. грн податку. Та замість спортивних майданчиків бачу нові яхти та дачі в чиновників»

Таку заяву легендарний футболіст зробив минулих вихідни під час візиту до Чернівців. У столиці Буковини Шевченко перебував у новому амплуа. Ні, він так і залишився нападником, але цього разу атакує не ворота суперників, а гнилу корумповану систему державного управління. Більше того, не зраджуючи собі, Андрій залишився командним гравцем. Якщо наприкінці 90-х Шева демонстрував ідеальне взаєморозуміння з Сергієм Ребровим, то нині йде пліч-о-пліч з Наталією Королевською та її партією «Україна – Вперед!».

Молоді лідери України: Шевченко, Королевська, Суслов 

– Нас вразив ваш університет. Це дійсно велична споруда! А найприємніше, що там навчаються молоді люди з європейськими цінностями. Під час спілкування я помітила, що в них горять очі, вони бажають змін і готові боротися з системою, а не підлаштовуватися під неї, – підбила підсумки зустрічі з місцевими студентами Наталія Королевська.

З нашими спудеями молоді політики Королевська, Шевченко та Євгеній Суслов (7-ий номер виборчого списку) спілкувалися на тему студентського самоврядування та системи освіти. Варто зазначити, що розмова не була «порожньою», а мала конкретний предмет. Зокрема, йшлося про розроблений партією «Україна – Вперед!» Закон України «Про студентське самоврядування» та проект реформи освіти. Головним його автором є 3-ій номер виборчого списку Роман Васько – ректор Київського національного лінгвістичного університету. До речі, це єдиний в Україні вищий навчальний заклад, випускники якого разом з дипломом про закінчення отримують і перше місце роботи. «Ознайомившись з проектом реформи освіти Наталії Королевської та Романа Васька, знаючи дещо про лінгвістичний університет, я зрозумів, що ці люди не лише планують, а дійсно знають, як зробити випускників ВНЗ конкурентоспроможними та забезпечити нас роботою», – зауважив один з присутніх на зустрічі студентів, третьокурсник Микола.

Бюджет ділиться майже навпіл! Половину отримує народ, іншу половину ділять між собою олігархи

Зустріч із журналістами Наталія Королевська розпочала з розповіді про проект «Нова економіка – нова країна». Це антикризова стратегія для України, розроблена Партією «Україна – Вперед!». У квітні й травні проект проходив активне обговорення в усіх регіонах країни. Програма «Нова економіка – нова країна» підкріплена повним пакетом законопроектів. Загалом у пакеті 25 економічних законопроектів. Вони стосуються підтримки вітчизняного виробника, створення робочих місць тощо.

–  Ми зібрали кращий світовий досвід і будемо застосовувати його в Україні. Точками зростання української економіки вважаємо:
1.Створення високотехнологічного конкурентоспроможного виробництва. Кожне нове робоче місце в такому виробництві автоматично створить 10 у суміжних галузях. Інновації – це те, що сьогодні рухає всім світом.
2.Процвітаючий малий та середній бізнес. Сприяння малому та середньому бізнесу має стати державним пріоритетом. Ми звільнимо  підприємців від непомірного податкового тягаря та надмірної кількості регуляторів, які їх «душать».

3.Сільське господарство. З правильним підходом і цілеспрямованими інвестиціями, українські чорноземи здатні нагодувати світ. За умов  продовольчої кризи, що зростає, це зробить Україну одним з провідних гравців на світовому продовольчому ринку.

Крім того, хочеться наголосити на тому, що 60% бізнесу України перебуває в тіні. Це величезна проблема та водночас колосальний ресурс. Лише 40% бізнесменів платять податки, які розподіляють між 45-ма мільйонами українців. Інші 60% дають хабарі, що розподіляються між «топ-100» – так званою елітою нації.

– Така тендітна жінка зможе зламати систему, побудовану кремезними чоловіками з кримінальним минулим? – запитали під час зустрічі в Королевської

– Протягом свого життя я вже неодноразово доводила усім, на що здатна. Народилася в родині вчительки та шахтаря, зробила себе сама. Від 20 до 30 років активно займалася бізнесом. За цей час  підприємство з трьома робітниками перетворила на корпорацію, яка стала місцем роботи для понад 10-ти тисяч українців. Все це зроблене всупереч тим умовам для розвитку бізнесу, які існували та продовжують існувати.

Коли 6 років тому я стала депутатом Верховної Ради, то сподівалася, що зможу донести до політиків необхідність правильного реформування, спрямованого на реальне покращення життя громадян. Мабуть, була занадто романтична… У парламенті побачила, що всі все розуміють, але ніхто не хоче нічого змінювати. Система побудована так, що за рахунок економічних репресій живе політична еліта. Тому «вершки» не готові до змін, їм вони дійсно не потрібні. Зрештою, вирішила створювати нову команду молодих лідерів. Нинішні політики вже не раз були при владі й показали, що підлаштувалися під систему й тепер ця система працює на них. Я ж хочу не лише заможно жити, а й жити в успішній країні! Звичайно, так само, як присутні тут Андрій Шевченко та Євгеній Суслов, могла б виїхати за кордон і перебувати у нормальних, людських умовах. Але ми твердо вирішили залишитися на Батьківщині! Будемо жити в Україні, тут житимуть наші діти. Ми змінимо Україну, перетворимо її на державу, якою можна пишатися. Це наша вища мета, наше покликання.

 

КОМАНДА ПРОФЕСІОНАЛІВ, А НЕ ПОЛІТИКІВ

– Опоненти говорять про нестачу досвіду державного управління у вашої команди. І, дійсно, «Україна – Вперед!»– наймолодша партія на цих політичних перегонах…

–  Опоненти абсолютно праві. Ми не маємо досвіду злочинного, антисоціального, корумпованого державного управління. Більше того – такий досвід нам не потрібен! Не збираємося підлаштовуватися під застарілу бандитську систему, хочемо стати європейською державою. Для цього слід «гнати в шию» тих, хто сьогодні при владі!

Крім того, я постійно наголошую, що наша команда складається з молодих лідерів, професіоналів, а не політиків. Політик в Україні – не професія, а вміння гарно ляпати язиком. Сьогодні ж державі потрібні не красномовці, а професіонали в конкретних галузях. Наприклад, Андрій Шевченко для нас – зовсім не піар-хід, а людина, яка знає про спорт усе, бачив як його розвивають у цивілізованих країнах. Повірте, він краще ніж 60-річний політик радянського ґатунку, впорається із завданням розвитку та сприяння молоді та спорту.

У нашому списку професіонали різних галузей. Вони не ходять по ток-шоу, у них не беруть інтерв’ю, але вони знають свою справу. У цьому контексті хочеться згадати Іллю Ємця – першого у світі кардіохірурга, який зробив операцію 3-годинному немовляті. У нашій команді є й програмісти, й економісти, і юристи, й освітяни, і люди культури. Усі вони – молоді, європейські, кращі у своїх галузях.

– Хто фінансує Вашу партію? Ходять різні чутки…

– Чутки ходять, а фінансуємо ми самі. І я, і Андрій Шевченко, і Євгеній Суслов… Ми всі успішні люди, які вирішили витрачати гроші не на придбання нерухомості за кордоном, а на реформування України. Наприклад, Шевченко переказав на рахунок партії 10 мільйонів гривень. Крім того, допомагають звичайні люди. На нашому офіційному сайті є розрахунковий рахунок, на нього наші прихильники перераховують кошти. Трапляються платежі по 20, 50 гривень.

За більшістю соціологічних досліджень, «Україна – Вперед!» упевнено проходить у парламент. З ким співпрацюватимете, об’єднуватиметесь?

– Спершу скажу, що з Партією Регіонів, комуністами та «Свободою» ми жодних діалогів вести не будемо. Ідеологія цих партій неприйнятна для нас, а певною мірою й огидна для нас. Найбільше точок дотику знаходимо з партією «Удар» Віталія Кличка. Разом з цією політичною силою хочемо продемонструвати нову якість української політики!             

Футболісти-аматори у Хотині зустрілися з Шевою

Під час візиту на Буковину 2-ий номер виборчого списку партії Наталії Королевської Андрій Шевченко відвідав міжрайонний футбольний турнір у Хотині. Футболіст поспілкувався з місцевими спортсменами, нагородив найкращих. Перемогу в турнірі здобули господарі змагань, а друге місце посіли футболісти Кельменеччини. Шевченко привітав команди та нагородив найкращого гравця турніру Максима Беженара (Кельменці): – Дуже приємно отримувати приз з рук найкращого футболіста світу. Добре, що Андрій пішов у політику. Талановиті люди – талановиті в усьому. Він був моїм кумиром у спорті, тепер я цілком довіряю йому як політику. Впевнений, що коли Шевченко буде нардепом, то наші спортивні майданчики не будуть у такому занедбаному стані, діти займатимуться спортом, а не пиячитимуть.

Найкращий футболіст світу нагороджує найкращого гравця міжрайонного турніру у Хотині Максима Беженара

Окрім візиту до Хотина, зустрічі з чернівчанами та прес-конференції, у програмі візиту лідерів партії «Україна – Вперед!» були й гостини на 5-ому Міжнародному музичному фестивалі «Перлини для мами» у палаці «Академічний». Разом із ансамблем «Перлина» Королевська та Шевченко заспівали пісню «Несе Галя воду».  Також політики прослухали гала-концерт за участі гостей з Румунії та Молдови. Окрім, сувенірів та дипломів, учасники фестивалю отримали впевненість у тому, що Україна дійсно може рухатися вперед та стати врешті решт країною заможних, здорових, освічених людей.

Олексій КАФАНОВ, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *