«Вишивання долі» Юрія Антонюка представили у Чернівцях

 Юрій Антонюк з мамою і сестрою

 

Він носить власноруч вишиті вишиванки  елегантно й шанобливо, поєднуючи захоплення вишивкою з професійним досвідом кравця-модельєра. Від такого поєднання його імідж, як часто тепер кажуть, завжди сучасний і «проситься» до наслідування. На цьому наголошували численні гості  персональної виставки молодого майстра  Юрія Антонюка  «Вишивання долі», розгорнутої в Чернівецькому краєзнавчому музеї.

Від дитячих робіт до розкішних чоловічих і жіночих сорочок  та сучасних аксесуарів з використанням  вишивки (краваток, метеликів, гарасівок) проілюстрував Юрій Антонюк свій шлях сходинками майстерності.

– У  краєзнавчому музеї його твори представлені не вперше, – наголосила науковий співробітник музею Євдокія Антонюк-Гаврищук. – Кілька років поспіль майстер бере участь у колективних виставках музею до чергової річниці від дня народження буковинського художника-орнаменталіста Георгія Гараса.

З виступів гостей – педагогів  й студентів училища легкої промисловості, де навчався Юрій Антонюк, наставника й друга – Заслуженого майстра народної творчості  Михайла Покиданця, директорки рукодільної мережі «Санта» Одарки Кучерявої, працівниці  «Санти» – майстра з пошиття одягу Лілії Федько, вишивальниць, членів клубу «Вишиваний дивотвір», Юркових найдорожчих  – мами й сестрички, наукового співробітника Чернівецького художнього музею Лариси Курущак, музикознавиці Нелі Марковської постав  багатобарвний  портрет молодого майстра –  цілеспрямованої людини, яка не зупиняється на досягнутому.

Олена ЧАЙКА, фото автора.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *