V Міжнародний фестиваль Бруно Шульца

З 6 по 12 вересня, в Дрогобичі пройде У Міжнародний фестиваль Бруно Шульца. Нинішній Шульцфест – ювілейний і присвячений 120 річниці з дня народження видатного дрогобичанина й 70-м роковинам із дня трагічної загибелі геніального митця.

„АРКА УЯВИ БРУНО ШУЛЬЦА”

Дрогобич, 6 – 12 вересня 2012 року

 

ЛЬВІВ, 4 вересня, ВІВТОРОК
У переддень Фестивалю
15:00 – Вернісаж виставки „БРУНО ШУЛЬЦ. ГОРИЗОНТ ЧАСУ” – першої у Львові в Україні виставки малюнків і графічних робіт Бруно Шульца (з фондів Музею Літератури у Варшаві та Львівської національної галереї мистецтв, а також з приватних колекцій)
(Львівська національна галерея мистецтв, вул. Василя Стефаника, 3)
Виставка діє до 30 вересня 2012
Співпраця: Львівська національна галерея мистецтв, Музей Літератури у Варшаві
Виставка відбувається у 90-ту річницю першої виставки робіт Бруно Шульца у Львові, що мала місце в рамках Весняного Салону 1922 року, організованого Львівським Товариством Мистецтв.

П’ятий Фестиваль складатиметься з мистецьких, літературних та наукових подій.
Почесний патронат: Міністр Культури та Національної Спадщини Республіки Польща, Міністр Культури України, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні, Генеральний Консул Республіки Польща у Львові, Міський голова міста Дрогобича, Президент міста Люблін.
Організатори: полоністичний науково-інформаційний центр імені Ігоря Менька Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка (Україна); товариство „Фестиваль Бруно Шульца” в Любліні (Польща)

Програма V Міжнародного Фестивалю Бруно Шульца в Дрогобичі:
http://maydan.drohobych.net/?p=15321  .

Організатори прагнуть, щоби під час фестивалю Дрогобич став місцем міжнародних дискусій про вартості культури й мистецтва, а також місцем роздумів про надії і драми в історії та в людській долі, чого прикладом є життя і трагічна смерть Бруно Шульца.

Бруно Шульц. Автопортрет.

Літературні твори Бруно Шульца перекладені на майже 40 мов світу. Його література і мистецтво інспірують все нових творців образотворчого мистецтва, музики, театру, кіно, фотографії, а також письменників та поетів.
З сайту Польського Інституту у Києві.

Тетяна Стрільчик

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 коментарі “V Міжнародний фестиваль Бруно Шульца”