Шевченко – хрестиком

Унікальний проект мандрує українськими містами: 74 вишиті роботи (портрети Шевченка та уривки з його віршів) створили 78 майстринь з Полтавщини.

Виставка  «Образ і слово Кобзаря у вишивці» відкрилася в Учбово-методичному центрі культури Буковини на вул. Й. Главки, 1-А. за підтримки Союзу українок. Починався цей маршрут ще торік від Полтави та Львова.

4, 5 мільйона хрестиків поклали 78 народних вишивальниць з Полтавської області та Канева у вишивку, яку розробив Григорій Кисіль – заслужений майстер народної творчості з Полтави, автор 5  книг на тему української вишивки, одна з яких повністю присвячена Шевченку.

Понад рік вишивальниці працювали над проектом. Загалом майстрині використали півтори тисячі мотків ниток –  це 36 тисяч метрів ниток муліне. Нинішня виставка

присвячена 205-й річниці  від народження Тараса Шевченка і здійснюється за фінансової підтримки ВГО Союз Українок на відзначення 100-річчя створення української жіночої організації. Після Чернівців виставка поїде іншими українськими містами.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *