Олена МАЦЕЛЮХ: «Для мене музика – це складна математика»…

23 лютого у залі камерної та органної музики Олена Мацелюх представить нову концертну прогаму.

Усіма відома органістка Олена Мацелюх вже багато років працює у львівському Будинку органної та камерної музики, а також веде викладацьку діяльність у Львівській філармонії. Ця унікальна жінка вміє вдало знаходити найдавніші та найоригінальніші твори різних композиторів світу. Вона єдина органістка, яка вперше у світі виконала математичне число Пі покладене на музику. Серед її творчих партнерів, які вже неодноразово приїздили до Чернівців, були відомі вокалісти та інструменталісти. Вони є обличчям музичної сучасності.
Та на цей раз, Олена Мацелюх вперше представить вишуканій буковинський публіці талановиту скрипальку Лілію Цуру. Яка закінчила Львівську музичну академію ім. М. Лисенка та працювала у складі львівського оркестру INSO. Разом з цим оркестром вона гастролювала у країнах Європи, Азії та південної Америки. А на сьогоднішній день працює у складі оркестру Віртуози Львова у Львівській Філармонії. Прожити рік за годину….. Це здається неможливим без машини часу. Та Олена Мацелюх і Лілія Цура пропонують зламати часовий простір разом із всесвітньо відомими «Порами року» А. Вівальді. А на тих, хто має особливе бажання потрапити на концерт, чекає подорож у благодатну епоху бароко, де жив і творив великий геній – Й.С.Бах. Його неперевершені прелюдії, фуги та хорали, у тому числі «Овечки можуть спокійно пастися», на цей раз прозвучать в оригінальному поєднанні величного органу і тендітної скрипки. Саме тому, вечір, який відбудеться у Чернівецькій залі камерної та органної музики стане для нас іще одним музичним відкриттям.
Тому, радо запрошуємо вас насолодитися прекрасною музикою великих композиторів та вийти за часові рамки за допомогою музичної машини часу.

Лектор – музикознавиця Неля Марковська.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *