Містичний вечір у «Текстилці» – подарунок до дня міста

Чернівці до чергового дня народження збагатилися ще одним фестивалем. Без зайвого шуму і ярмаркового клопоту в малій залі Центрального палацу культури Чернівців – славнозвісної «Текстилки» –зійшлися шанувальники поетичного слова: співаної поезії та просто віршів. Широке представництво авторів і виконавців змусило це дійство тривати 3,5 години – без найменшої втоми для слухачів та учасників. І назву новонароджений фестиваль отримав відповідну – «Місто містичне». Модерував зустріч директор Центрального палацу культури і водночас один з авторів і виконавців – Олександр Мадей. Важко виділити когось особливо, адже усі вони – давні друзі. Хіба що зупинитися на виступі тепер уже киянина Володимира Каверіна – в чудовому пісенному польоті з Діною Пугачовою-Канюченко.

 

Або посміятися разом із Галиною Мрихіною з героїв її новели про закордонну подорож.

І порадіти зовсім несподіваному відкриттю письменницького дару в Сергія Гакмана… А найсильніше враження залишив усе-таки наймолодший учасник – хоча б дивовижним поєднанням молодості й творчої впевненості, закінченості художнього твору і перспективи на майбутнє – Олег Осташек.

 

Отак на зламі вересня і жовтня містично зійшлися творчі зірки у Текстилці. Аби запалити ватру нового фестивалю. В добрий час нам усім!

Лариса ХОМИЧ, «Версії», фото від Раїси Рязанової

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *