До Чернівців завітає чарівна няня Мері Поппінс

Останні дні березня традиційно позначаться в мистецькому житті Чернівців прем’єрою вистави  у Чернівецькому музично-драматичному театрі ім. Ольги Кобилянської. Цього разу це будуть «Чудеса Мері»– нове трактування чудової й чудернацької Мері Поппінс. Англійська канва творів ПамелиТреверс стала основою для творчої «вишивки» авторки інсценізації та режисерки-постановниці вистави, народної артистки України Людмили Скрипки. Як розповідає Людмила Іванівна, вона давно помітила актуальність історії про Мері Поппінс та її вихованців для нашого життя. І не дивно, бо це про родину, про виховання, про стосунки між батьками й дітьмі. Відтак постановниця залишила англійські імена героїв, проте у виставі піднімаються проблеми,  актуальні і загалом в Україні, і у нас в Чернівцях: «Наразі у нас є дещо сумний час, коли ми поглинуті політичними, економічними проблемами. І ці проблеми, на жаль, проявляються у середині сім’ї, в стосунках батьків з дітьми. Захотілося зробити дуже світлу й теплу історію. Щоб на неї із задоволенням ішли до театру дідусь, бабуся, тато, мама, діти. Створити виставу, яка об’єднала б різні вікові категорії, непросто. Здається, книжки Треверс про знайому всім Мері Поппінс є саме тим матеріалом, що може всіх об’єднати», – розповіла Людмила Скрипка.

«Чудеса Мері…» – це наша версія, нас,українців, – моя, й сподіваюсь, бабусі. Тому ця історія буде цікава тут, у Чернівцях…Власне, це паралельна історія», –поділилася режисерка.

У виставі беруть участь вихованці театральної студії Чернівецького драмтеатру, вони виконуватимуть свої ролі на рівні із дорослими акторами. А це велика робота для дитини, кажуть наставники студійців. Проте самі діти зізнаються, що, займаючись у театральній студії, змінилися на краще. Серед дорослих акторів, зайнятих у виставі – улюбленець чернівецької публіки Андрій Циганок. І це своєрідний індикатор того, що нудно не буде.

Вл. інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *