Чернівці «підірвав» білоруський гурт «Brutto»

«Українсько-білоруський революційний загін музичного опору, бригада творчого терору» – так представив свою команду лідер гурту Сергій МІХАЛОК, екс-вокаліст гурту «Ляпис Трубецкой». «Brutto» завітали до Чернівців у рамках всеукраїнського туру на підтримку першого альбому «Underdog».

Фанати групи отримали не тільки заряд «дикості» від музичних композицій, але й низку життєвих догм та ідейну підтримку української національно-визвольної боротьби від фронтмена.

– Нехай якнайшвидше здохне остання дика собака, яка вже стільки років заважає вільно та радісно жити українцям і білорусам. І нехай якнайшвидше здохне цей підлий кремляцький темний «совок», – заявив зі сцени Сергій Міхалок.

Лідер «Brutto» відверто висловлювався про революційні подій в Україні, активно критикував Кремль і запевняв у братській підтримці з боку білорусів. Виконавці вшанували пам’ять героїв Майдану піснею «Танцуй». Під час виступу скандували патріотичні гасла «Слава Україні!» та «Жыве Беларусь!». Публіка завзято підхоплювала заданий гуртом драйв, підспівували разом із вокалістами, слемувала та піднімала українські стяги.

Серед чотирьох сотень прихильників творчості скандального гурту були молодь, дорослі та навіть діти.

Зі сцени лунали як нові хіти, так і відомі пісні екс-«Ляписа» – в оновленому аранжуванні. Прозвучав і неофіційний гімн Революції гідності «Воины света», а завершили концерт ще однією «революційною» композицією – «Грай».

Марина ХАРЧУН, «Версії», фото Руслан КОЗЛОВ

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *