«Чернівці для своїх» у Муніципальній бібліотеці ім. Добрянського

Як завжди камерна, атмосфера культурної зустрічі в Муніципальній бібліотеці час від часу переривалася сміхом та вигуками: присутні впізнавали себе в героях книги Володимира Килинича. Не буквально себе, як паспортну особу, а себе як чернівчан, як учасників життя міста, в кожного з яких є власні спогади й спогади спільні, об’єднані Чернівцями. 

«Чернівці для своїх» – це своєрідна екскурсія історичним містом, протягом якої читач знайомиться майже із сотнею персонажів.

«У мене українська мова не літературна, а така особлива, чернівецька. Але у книжці також є розділи і російською. І тут знову ж таки треба додати: що російська у Чернівцях – особлива мова, вона відрізняється від звичайної російської… Дуже гармонійно вписалися малюнки Олександра Вайсмана. Не кажу вже про величезну редакторську роботу Інги Кейван. Хто головний герой? Чернівці», – розповів Володимир Килинич.

Ті, хто не жив у Чернівцях в описані часи, сприймуть книгу, що вийшла у «Видавництві 21» в рамках програми підтримки книговидання ім. бургомістра Антона Кохановського, просто як хорошу літературу про місто. А от чернівчани старшого віку впізнають у персонажах Володимира Килинича людей, яких добре знали – навіть про деяких не найкращі спогади.

Володимир Килинич описує все ретельно, але з добрячою долею іронії. Сміючись, людство прощається зі своїм минулим?

Вл.інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *