Злочини та події в Україні 8 січня

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 718 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 621 (43,6%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 1 вбивство, 12 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 8 розбійних нападів, 40 пограбувань, 3 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 20 осіб. У правопорушників вилучено два пістолети, п’ять обрізів мисливських рушниць, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, 200 грамів вибухівки та 170 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 40 осіб, у яких вилучено 8,6 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 777 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 22 підозрювані особи.

Протягом минулої доби порушено 107 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 26 – у сфері службової діяльності, у тому числі 11 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 75 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 9 осіб загинули та 93 – травмовані.

У Київській області у лісосмузі поблизу селища Бородянка було знайдено мертвим з ножовими пораненнями 24-річного безробітного місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 33-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 5 січня в згаданій лісосмузі убив ножем потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Острі Козелецького району Чернігівської області у результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 39-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він уранці 2 січня, на ґрунті неприязних відносин, скоїв підпал цеху з виробництва харчової продукції, що належить 21-річному приватному підприємцеві.

У Дніпропетровській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито приватного підприємця, який отримав 200 тисяч гривень від жительки зазначеної області за сприяння у виділенні їй земельної ділянки площею 0,25 гектара. Отримані кошти приватний підприємець мав намір передати у якості хабара своїй дружині – виконуючій обов’язки голови однієї із сільських рад. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.369 (давання хабара) та ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

У Волинській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора державного підприємства. Він створив ряд суб’єктів господарювання, керівниками яких виступили його родичі, й оформив з ними фіктивні операції щодо придбання різних товарно-матеріальних цінностей. У результаті дій правопорушника на рахунки згаданих суб’єктів господарювання було незаконно перераховано 226 тисяч гривень бюджетних коштів. Ковельською міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

В Одеській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Встановлено, що між згаданим товариством та державним підприємством у 2007 році було укладено ряд фіктивних угод, роботи по яких фактично не проводилися, унаслідок чого кредиторська заборгованість державного підприємства перед товариством з обмеженою відповідальністю склала 1,5 мільйона гривень. Таким чином, у результаті дій правопорушників, були створені умови для банкрутства вказаного державного підприємства. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

У Любомльському районі Волинської області працівниками міліції затримано 39-річного громадянина однієї з прибалтійських держав, у якого вилучено 91 фальшиву купюру номіналом 100 євро. За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.199 КК України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї).

Департамент зв’язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *