Україна. Злочини та події на 8 лютого 2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 008 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 710 (42,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, вісім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних нападів, 46 пограбувань, шість фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 31 особу. У правопорушників вилучено автомат, дві гвинтівки, три обрізи мисливських рушниць, 11 одиниць саморобної вогнепальної зброї, дві гранати та 455 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 40 осіб, у яких вилучено 11,8 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 791 особу.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 17 осіб.

Протягом минулої доби порушено 49 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 12 – у сфері службової діяльності, у тому числі 3 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 72 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких 15 осіб загинули та 77 – травмовані.

У місті Маріуполі Донецької області 7 лютого на вулиці було знайдено мертвим з вогнепальним дробовим пораненням грудей 28-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 46-річного жителя згаданого міста. Попередньо встановлено, що він пострілом із власної зареєстрованої мисливської рушниці вбив потерпілого під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин. Зброю вилучено.

У місті Харкові у своїй квартирі було знайдено мертвим з ножовими пораненнями 40-річного чоловіка. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 48-річного раніше судимого місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він уночі 2 січня в квартирі потерпілого убив ножем господаря під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У Лутугинському районі Луганської області 30 січня на подвір’ї покинутого будинку в колодязі було знайдено тіло 49-річного чоловіка без певного місця проживання і роботи. За висновком судово-медичної експертизи його смерть настала внаслідок травми голови. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 51-чоловіка без певного місця проживання і роботи. Попередньо встановлено, що він уночі 30 грудня минулого року на зазначеному подвір’ї завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв, а тіло, з метою приховування злочину, вкинув до вказаного колодязя.

У місті Херсоні на східцевому майданчику гуртожитку закритого акціонерного товариства було знайдено мертвим з ножовими пораненнями грудей 39-річного місцевого жителя, робітника зазначеного товариства. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 29-річного безробітного жителя Голопристанського району Херсонської області. Попередньо встановлено, що він увечері 1 лютого в зазначеному місці вбив ножем потерпілого під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин.

У місті Димитровому Донецької області на вулиці було знайдено мертвим з ножовим пораненням спини 37-річного безробітного, раніше судимого жителя міста Красноармійська згаданої області. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано двох місцевих жителів віком 31 та 42 років, обоє без постійного місця роботи, один з яких раніше судимий. Попередньо встановлено, що вони ввечері 15 січня в квартирі одного із затриманих завдали смертельних ножових поранень потерпілому під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв, а тіло, з метою приховування злочину, винесли на вулицю.

У місті Макіївці Донецької області у своєму будинку було знайдено мертвим з ножовим пораненням грудей 47-річного безробітного чоловіка. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 35-річну місцеву жительку, без постійного місця роботи, раніше судиму. Попередньо встановлено, що вона вдень 6 лютого в будинку потерпілого завдала смертельних тілесних ушкоджень господарю під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Вилковому Кілійського району Одеської області у своїй квартирі було знайдено мертвою з ножовими пораненнями 54-річну безробітну жінку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 27-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 5 лютого, з метою крадіжки, зайшов до квартири потерпілої, вбив її ножем, викрав два мобільні телефони, фотоапарат та 150 доларів США. Викрадене вилучено.

У місті Харкові в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано двох безробітних місцевих жителів віком 31 та 25 років. Попередньо встановлено, що вони вдень 6 лютого на вулиці зазначеного міста, з метою отримання викупу, захопили 34-річного місцевого жителя, утримували його в гаражі одного із підозрюваних й вимагали за звільнення від дружини потерпілого 10 тисяч доларів США. Потерпілого звільнено.

У Сімферопольському районі Автономної Республіки Крим у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 24-річного раніше судимого громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він уранці 7 лютого в приміському поїзді сполученням Сімферополь – Керч відібрав у 34-річного жителя Ленінського району автономії мобільний телефон.

У Дергачівському районі Харківської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 33-річного раніше судимого громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він удень 30 січня на вулиці відібрав у 36-річної місцевої жительки мобільний телефон. Викрадене вилучено.

У Стрийському районі Львівської області на автодорозі затримано 40-річного жителя Київської області, охоронця приватного підприємства, у якого вилучено автомат Калашникова.

У місті Запоріжжі на Центральному автовокзалі затримано 35-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 20 грамів кокаїну.

У Савранському районі Одеської області на автодорозі поблизу села Дубинового працівниками міліції затримано двох жителів міста Жмеринки Вінницької області віком 49 та 47 років, які автомашиною останнього перевозили 6,5 літрів ацетильованого опію.

В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито працівників сільськогосподарського риболовецького приватного підприємства. Вони в минулому році здійснили незаконний вилов риби в акваторії Азовського моря, чим завдали збитки державі на суму 174,7 тисяч гривень. Керченською міжрайонною природоохоронною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У місті Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю. Вона в минулому році реалізувала майно, яке знаходилося в заставі одного із акціонерних комерційних банків за раніше отриманий кредит, чим завдала збитки останньому на суму 4,1 мільйона гривень. Прокуратурою Шевченківського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

На Кіровоградщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримано службовця районного військового комісаріату. Він вимагав та отримав три тисячі гривень хабара від місцевого жителя за зняття його з військового обліку. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Луганській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб кредитної спілки. Вони, у порушення вимог Закону України “Про кредитні спілки” та положення “Про фінансові послуги кредитної спілки”, незаконно видали двом місцевим жителям кредити на загальну суму 450 тисяч гривень, чим завдали збитки членам згаданої спілки на вказану суму. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Сумській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника відділу земельних ресурсів одного із районів області. Вона в 2004 році, на підставі підроблених документів, сприяла незаконній передачі в приватну власність членам фермерського господарства земельної ділянки (площа 45 га). Таким чином державі завдано збитки на суму понад 135 тисяч гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 і ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

Департамент зв’язків з громадськістю МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *