На рахунках заарештованих саудівських міністрів і принців заморозили 33 млрд доларів

 

Центробанк Саудівської Аравії доручив кредитним організаціям заморозити рахунки на 33 млрд доларів десятків чиновників і бізнесменів, які раніше були затримані за підозрою в корупції.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням західні ЗМІ.

Повідомляється, що Центробанк підготував список із сотні кредиторів, чиї рахунки також незабаром повинні бути заморожені.

Як відомо, 4 листопада король Саудівської Аравії Салман ібн Абдул-Азіз Аль Сауд видав указ про боротьбу з корупцією і створення верховного комітету по боротьбі з нею на чолі з наслідним принцом.

Нагадаємо, на початку листопада в Саудівській Аравії затримали 11 членів королівської сім’ї, а також десятків чиновників і бізнесменів, серед яких чинні і колишні міністри. Затриманих звинувачують у відмиванні грошей, зловживанні владою, хабарництві, розкраданні та інших злочинах.

Так, племінника короля Саудівської Аравії, мільярдера аль-Валіда ібн Талала висунуті звинувачення у відмиванні грошей, хабарництво і вимагання грошей у чиновників.

Зазначено, що звільнений з поста глави Міністерства національної гвардії принц Митаб бен Абдалла звинувачується в розтраті, наймі «мертвих душ», передачі держконтрактів власним компаніям, серед яких називають угоду на 10 млрд доларів на поставку рацій і бронежилетів. Колишній міністр фінансів Ібрагім аль-Ассаф звинувачується в розтраті при розширенні Великої мечеті Мекки.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *