Марш захисту бездомних тварин

9 червня благодійна організація “Захист безпритульних тварин – Не будь байдужим!”  провела марш захисту бездомних  тварин  у Чернівцях.

Перша міжнародна акція, в якій взяли участь 15 країн, відбулася 31.03.2012. Як відомо, перед Євро-2012 розгорівся скандал про винищення безпритульних тварин в Україні. Проблема знищення тварин почалася не зараз. А акції зі знищення безпритульних тварин у містах, які приймають Євро, почалася у 2009 році, коли учасники привертали увагу керівництва держави та цих міст до цієї проблеми, закликали до гуманного її вирішення.

Організатори‭ акції 9 червня у Чернівцях закликали буковинців не бути байдужими до безпритульних тварин,‭ нагадали міській владі про її обіцянки сприяти спорудженню притулку для безпритульних тварин. На Центральній площі за підтримки танцювальної студії «Move on» відбувся танцювальний флеш-моб, виступали активісти та организатори акції проти жорстокого поводження із безпритульними тваринами.
Було зібрано‭ ‬700‭ гривень благодійних коштів, половина з яких пішла на оплату апаратури, а решта грошей буде використана на закупівлю їди і вакцини для собачок.
Завершилася акція ‭ пішою‭ ходою‭ центральними‭ вулицями‭ активістів і небайдужих чернівчан ‭ разом зі своїми домашніми тваринами.‭

З виступу Анжели Косован, керівника благодійної організації “Захист безпритульних тварин – Не будь байдужим!”:
«Для нас важливе кожне життя, не дивлячись на те, кому вона належить! Так, ми не можемо врятувати всіх, але я можу твердо стверджувати, що наша організація жодного разу не залишила без допомоги тварину, якій потрібна була допомога! Кожного місяця ми «піднімаємо» двох-трьох збитих або понівечених собак, підбираємо і роздаємо близько 30-ти бездомних цуценяті котенят, по максимуму підгодовуємо тварин по всьому місту. Все це ми робимо фактично за свій рахунок і своїми силами. На жаль, проблеми це не вирішує!
В порівнянні з масовістю безчинств, що відбуваються, нас дуже мало і тому ми дуже потребуємо допомоги відповідних владних структур, які під всякими приводами відмовляються з нами співпрацювати! Собак потрібно терміново починати стерилізувати! Як показала світова практика, це – найбільш правильний спосіб регуляції чисельності бездомних тварин. Раніше випробувані методи відстрілу, отруєнь і вивозу тварин за межі міст, себе не виправдали.
Собака прийшов в наш світ як друг і охоронець для людини. Доведено, що по рівню довіри і розумового розвитку дорослий собака прирівнюється до дитяти 4-х-6-ти років. Це діти, які повністю залежать від нас, які нам довіряють, для яких ласкаве слово – найкоштовніший дарунок. Деколи, довіряючи людям, вони опиняються в будинках догхантеров, де з них живцем знімають шкури, виколюють очі, ламають кінцівки і інше.
Знаєте, я жодного разу не бачила злих собак, бачила лише агресивних через перенесені раніше психологічні травми.
До того часу, поки люди не стануть відповідальними і не перестануть сприймати тварину як іграшку, кількість бездомних собак і кішок не зменшиться! «Наплодили цих котів!» – фраза, яку я чую частіше, ніж «добридень». Кожен, хто не стерилізує своїх вихованців і випускає їх гуляти без нагляду, кожен, хто замість бездомних цуценят і котенят женеться за модою і породою, стає головним винуватцем в їх бездомності і приреченості на страждання і смерть.
Щиро дякую всім, хто надавав допомогу в проведенні цієї акції і всім, хто прийшов підтримати нас! Серце, викладене з поминальних свічок, запалене на цій площі сьогодні, присвячується всім тваринам, які будь-коли постраждали від рук людських! »

Тетяна Стільчик, «Версії»,
фото автора

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *