Влада має ухвалити закони, які дозволять ФОПам нормально працювати

Як повідомляє Суспільне, чернівецькі підприємці також приєднались до мітингу ФОПів під Верховною радою. Вони вимагають скасувати закони, за якими підприємці зобов’язані використовувати касові апарати.

Про це Суспільному сказав голова профспілки Калинівського ринку Степан Кукурудзяк.

Які вимоги підприємців

У мітингу взяла участь профспілка та підприємці Калинівського ринку. За словами Кукурудзяка, з Чернівців до Києва приїхали понад 50 людей. Вони йшли урядовим кварталом з плакатами “РРО — це знищення малого бізнесу”. Підприємці бояться штрафів від податкової за те, що не купили або не правильно використовують касовий апарат, повідомив голова профспілки ринку Кукудзяк. Відтак хочуть, аби парламент скасував закони про запровадження РРО.

“Це фінансові затрати. По-друге, не всі можуть встановити програмне забезпечення. На ринку працюють здебільшого підприємці старшого віку, вони навіть не мають смартфонів, щоб встановити програмне РРО”, — каже Кукурудзяк.

 

Команда «Батьківщини» вимагає організувати зустріч ініціативної групи від малих підприємців із лідерами фракцій та керівництвом парламенту, а також поставити на розгляд як невідкладні законопроєкти  №5866 та 5866-1.

На цьому наголосила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час виступу в парламенті.

Вона зауважила, що навколо парламенту зібралися малі підприємці з усієї країни, які просять владу скасувати ухвалені нелюдські рішення проти малого бізнесу. Однак «слуги народу» ігнорують вимоги ФОПів.

Ми вимагаємо негайно прийняти їхню делегацію та поставити сьогодні на розгляд законопроєкти 5866 та 5866-1 як невідкладні, щоб дати можливість людям, по яким і так вдарили локдауни, жити, працювати та забезпечувати свої родини! – закликала Юлія Тимошенко.

Нагадаємо, лідер «Батьківщини» ще в грудні минулого року ініціювала позачергове засідання Верховної Ради для ухвалення необхідних ФОПам законів, проте владна команда зірвала його проведення.

Навіщо запровадили обов’язкові касові апарати

Це запровадили, аби запобігти мінімізації податків з боку ФОПів. Підприємці можуть занизити свій реальний дохід, аби залишатись на спрощеній системі оподаткування, розповіла Суспільному сказала заступниця начальника управління податкової служби області Наталія Чернівчан.

За її словами, за допомогою касових апартів можна виявити реальний дохід підприємця. Також покупці зможуть бути більш захищеними, бо матимуть чек, який підтвердить, де і який товар вони купували.

Наразі податкова не може перевіряти підприємців без заявок покупців або рішення керівника податкової. В Україні діє мораторій на перевірку бізнесу через карантин.

Для кого апарати є обов’язковими

Для ФОПів другої, третьої та четвертої груп РРО є обов’язковим. Не треба встановлювати касовий апарат:

підприємцям першої групи, тобто тим, які не мають найманих працівників;

підприємцям, які зареєстровані та не продають алкоголь чи цигарки.

Також ця норма не діє, якщо покупець переказує гроші на розрахунковий рахунок, у касі чи через термінал банку.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *