Нащадки Сталіна: Хліб дорожчає, а зерно «тече» за кордон 

За підсумками 2019 року в Україні зібрано рекордні майже 75 млн т врожаю зернових і зернобобових культур, понад дві третини з яких будуть експортовані. Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тарас Висоцький. У Мінекономіки зазначили, що станом на 10 січня 2019 року від початку 2019/2020 маркетингового року Україна вже експортувала 32,08 млн т зернових (+7,8 млн т до аналогічного періоду минулого маркетингового року). На зовнішні ринки поставлено: пшениці – 15,1 млн т, кукурудзи – 12,8 млн т, ячменю – 3,8 млн т, жита – 5 тис. т. Експортовано борошна пшеничного та інших культур – 197 тис. тонн (+ 68,5 тис. т до відповідного періоду минулого маркетингового року).
Чи не нагадує це сталінську логіку, якою керувався СРСР у 30-их роках минулого століття, коли за рахунок села, – а точніше, ціною смертей мільйонів українців – здійснили індустріалізацію країни? Тоді за вивезене в Європу та Америку радянське зерно купувалися станки та інше індустріальне обладнання. 
Утім, сьогодні йдеться зовсім не про розвиток країни, адже успішна десятка зернових експортерів – це не державні, а приватні підприємства.
Вл. інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *