За останні роки найбільш популярним м’ясом серед українців є курятина. У квітні вона подорожчала з 54,6 до 55,2 грн за кг.
За результатами минулого року українці спожили 1032 тис. тонн курятини. Водночас скоротилися обсяги споживання м’яса свинини та яловичини. Причинами цього є низька купівельна спроможність і ріст собівартості виробництва даних видів м’яса, пише ucab.ua.
![Українці віддають перевагу курятині. Зокрема через порівняно низьку ціну з іншими видами м'яса.](https://static2.gazeta.ua/img2/cache/gallery/835/835235_1_w_590.jpg?v=0)
Водночас найближчим часом очікується подорожчання м’яса курятини. Адже українські виробники продукту в основному орієнтуються на експортний ринок. Який у останнім часом демонструє стабільний ріст цін.
Минулого року в кінці травня подорожчали всі види м’яса. Вартість курятини у середньому зросла на 5%, свинини – на 27%, яловичини – на 6%.
![За минулий рік найбільше подорожчала свинина.](https://static2.gazeta.ua/img2/cache/gallery/835/835235_2_w_590.jpg?v=0)