Для українців ціна на газ не зміниться до 1 травня 2022 року

 

В Європі ростуть ціни на газ, але в Україні вартість голубого палива для споживачів не зміниться. Наразі його ціна – на рівні 7 гривень 96 копійок – зафіксована річним контрактом НАК «Нафтогаз України», який діятиме до 1 травня 2022 року. Принаймні у цьому під час пресконференції запевнив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.
«У більшості газопостачальних компаній ціна теж зафіксована на рівні менше ніж або близько 8 гривень для побутових споживачів. Це дуже важливий момент, адже ціна дійсно б’є світові рекорди. Ми, як уряд та «Нафтогаз» – як державна компанія, виступаємо гарантами того, що ціна для побутових споживачів не зміниться», – пояснив Шмигаль.
Прем’єр запевнив також, що підготовка до опалювального сезону триває згідно з графіком: енергосистема вже готова на 90%. У сховищах закачано понад 18 мільярдів кубічних метрів газу. «Ми очікуємо, за даними «Нафтогазу», збільшення цих запасів до 19 і більше мільярдів кубометрів», – уточнив Шмигаль.

Довідково
У середньому Україна за рік споживає близько 22 – 23 мільярдів кубічних метрів газу, з них 13 мільярдів кубів – це газ власного видобутку. Уряд стверджує, що майже весь він іде на потреби споживачів – населення споживає близько 14 мільярдів кубів голубого палива на рік.

.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *