Успішний виступ учнів Чернівецької області на XIX Всеукраїнській конференції-конкурсі науково-дослідних робіт школярів «Зоряний шлях» у м. Дніпро

Від 22 до 26 квітня 2021 року відбувалася XIX Всеукраїнська конференція-конкурс науково-дослідних робіт школярів «Зоряний шлях», яка стала черговим стартом до нових успіхів та досягнень у навчанні, науковій діяльності та технічній творчості талановитого юнацтва України.
Конференція була присвячена 60-річчю польоту людини в Космос та 25-річчю з нагоди заснування Національного центру аерокосмічної освіти молоді ім. О.М. Макарова.
Конференція об’єднала тих, хто обрав для себе пріоритетом космічне майбутнє.
До участі у Конференції були запрошені учні шкільних та позашкільних закладів України, у тому числі: учні Заочної аерокосмічної школи НЦАОМ ім. О.М. Макарова «Всесвіт», Малої академії наук, УМАКО «Сузір’я», центрів НТТУМ та інші.


Цього року, на дев’ятнадцятому «Зоряному шляху» зустрілися учасники та гості, Донецької, Житомирської, Запорізької, Київської, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Полтавської, Херсонської, Хмельницької, Чернівецької, Чернігівської та Дніпропетровської областей.
На Конференцію було надано 138 конкурсних робіт школярів, в обговоренні онлай-доповідей взяло участь близько 200 учасників та гостей Конференції.

Вітаємо з успішним виступом учнів Чернівецької області:

Диплом І ступеня  /молодша група/

Напрямок «Наукові дослідження в космосі»:

Мінтенко Дмитро, ліцей №3, 7 клас, Чернівецький ЦЮТ ім. Л.К. Каденюка, м. Чернівці.

Напрямок: «Історія космонавтики та ракетно-космічної техніки»:

Басараб Данієл, 5 клас, с. Мала Буда, Чернівецька обл.

Диплом І ступеня /старша  група/

Напрямок «Наукові дослідження в космосі»:

Драгомерецька Евеліна, Чернівецька гімназія №2, 10 клас, Чернівецький ЦЮТ ім. Л.К. Каденюка, м. Чернівці;

Коханюк Наталія, Чернівецька гімназія №4, 11 клас, Чернівецький ЦЮТ ім. Л.К. Каденюка,  м. Чернівці.

Напрямок «Історія космонавтики та ракетно-космічної техніки»:

Плаксива Катерина, Клішковецький опорний заклад освіти імені Леоніда Каденюка, 10 клас, с. Клішківці, Чернівецька обл.

Диплом ІІ ступеня 

Напрямок: «Духовність і Космос»:

Боднар Ангеліна,  9 клас, с. Мошанець, Чернівецька обл.

Напрямок «Космічна медицина та біологія»:

Юря Аделіна,  10 клас, с. Велика Буда, Чернівецька обл.

Диплом ІІІ ступеня /молодша група/

Напрямок «Астрономія»:

Задорожна Вікторія, ЗОШ №1, 7 клас,  м. Чернівці.

Диплом ІІІ ступеня /старша  група/

Напрямок «Астрономія»:

Ратушняк Микола, Чернівецька гімназія №3, 10 клас, Чернівецький ЦЮТ ім. Л.К. Каденюка,  м. Чернівці.

Напрямок «Космічна медицина і біологія»

Ткачук Вірсавія, Багатопрофільний ліцей для обдарованих дітей, 11 клас м. Чернівці.

Грамотами з відзнаками були нагороджені такі учні: Залізко Ярослава, Чернівецька гімназія №2, 11 клас; Косило Олексій, Ліцей №1,  Чернівецький ЦЮТ ім. Л.К. Каденюка, 8 клас; Лис Софія;  Ліцей УГЛ КНУ ім.Т.Г.Шевченка,  Чернівецький ЦЮТ ім. Л.К. Каденюка; Мошнягу Евеліна, 8 клас, с. Велика Буда, Чернівецька обл.; Сокровольська Надія, ЗОШ №1, 9 клас, Чернівецький ЦЮТ ім. Л.К. Каденюка, м. Чернівці; Тодорів Станіслав, Багатопрофільний ліцей для обдарованих дітей , 8 клас.

 

Вітаємо керівників наукових робіт: Мельничук Наталія Володимирівна, Пензар Світлана Миколаївна, Педурару Тетяна Михайлівна, Спориніна Тетяна Тадеївна, Коблянська Фаїна Григорівна, Кізіма Сергій Сергійович, Николайчук Сергій Васильович,  Дячук Тамара Федорівна, Іванів Інна Макарівна, Яценко Віталій Васильович.

6 травня 2021 року, в рамках підведення підсумків Конференції, було проведено Круглий стіл «Космічна Україна – країна майбутнього».
Метою круглого столу було визначення та формування науково-практичного світогляду молоді та сучасного сприйняття космічного майбутнього України.
Своїми думками та пропозиціями поділилися Шевцов В.Ю., к.т.н., завідуючий кафедрою фізико-технічного факультету ДНУ імені О. Гончара; Яценко В.В., к.ф.-м.н., директор Чернівецького центру юних техніків ім. Л.К. Каденюка. До уваги учасників та гостей Конференції було надано презентації Вікторії Цибуляк (учениці 10 класу Чернівецької гімназії № 2, МЦ УМАКО «Сузіря») – «Іларій Михайлович Раренко – видатний учений-фізик у галузі космічних досліджень» та Лабуткіної, к.т.н., доцент ДНУ імені О. Гончара – «Космічні технології на навколоземних орбітах (задачі передачі, обробки та збереження інформації)».

Своїми враженнями щодо роботи Конференції та доповідей учасників поділилися координатори напряму «Асторономія» − Марченко Л.О., провідний фахівець Планетарію, лектор вищої категорії та координатор напрямів «Наукові дослідження в Космосі» та «Космічна фізика» − Соколовський О.Й., д.ф-м.н., професор ДНУ імені О. Гончара.
Все було як завжди: знання здобувачів освіти, талант, високий рівень конкурсних робіт, оригінальність мислення учасників, культура спілкування в ході роботи напрямів, але цього року відчувався інтелектуальний зріст, науково-практичний підхід щодо дослідницької діяльності учасників Конференції.

Дякуємо організаторам конференції за високий рівень організації і за цікаву інтелектуальну комунікацію, за обмін досвідом і знаннями. Вітаємо всіх учасників конференції, учнів та їх керівників з успіхом.

Вл. інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *