Настінний живопис Львівської пивоварні увійшов до Книги рекордів України

Площа картини сягає 220 квадратних метрів

IMG_7546

Картина, яка нещодавно з’явилася на фасаді Львівської пивоварні, – найбільша розмальована стіна в Україні, її площа – 220 квадратних метрів. Диплом за встановлення рекорду України вручила Львівській пивоварні представниця Книги Рекордів України Юлія Голодрига. Презентація досягнення відбулася у Львові у «Хмільному домі Роберта Домса», розташованому у підвалах Львівської пивоварні.

Існує легенда, що колись Роберт Домс хотів прикрасити одну із будівель Львівської пивоварні, відтворивши на ній процес та традиції пивоваріння. Для цього він запрошував художників з Європи, які розробляли для нього ескізи майбутнього настінного живопису. Та за життя йому так і не пощастиловтілити цю ідею. Однак тепер мрія найвідомішого власника пивоварні здійснилася: історія Львівської пивоварні намальована на фасаді Пивного дому і тішить очі і туристів, і любителів пива.
–Це дуже важлива дата не тільки для нашої компанії, а й для цілого українського бро­варства. 300-річні традиції пивоваріння втілюються в кожному сорті пива від «Львівського». Готуючись до цієї значної події, ми розповідаємо історії та легенди, пов’язані із броварнею. Цьогоріч – це історія життя Роберта Домса, який зробив значний внесок у розвиток підприємства в ХІХ сторіччі», –розпові­ла віце-президент із комунікацій компанії «Carlsberg Ukraine» Світлана Веселовська.

IMG_7538

 

Історія Львівської пивоварні почалася 1715 року. Роберт Домс не був  її засновником. Він  викупив її 1863 року. Для Домса броварство було швидше захопленням, аніж бізнесом. Але завдяки підприємницькому таланту, вимогливості й пристрасті до пінного напою це захоплення почало приносити йому прибуток. Відтак, Роберт Домс став найвідомішим власником Львівської пивоварні. На його честь ТМ «Львівське» навіть  почала випуск особливих сортів європейського пива – «RobertDoms Віденський» та «RobertDoms Богемський». А вже наступного року Львівська пивоварня святкуватиме своє 300-річчя.

Як розповів кандидат історичних наук, автор пивних маршрутів Львовом Ігор Лильо, Роберт Домс був справжнім експертом своєї справи. Його згадують як вимогливого підприємця, що цінував пивні традиції і прагнув до вдосконалення виробництва. Він багато подорожував Європою у пошуках унікальних та оригінальних рецептів пива. Кращі з них привозив до Львова. Кажуть, на Львівській броварні під його пильним наглядом львівські пивовари відтворювали легендарні європейські смаки.

IMG_7549

 

З нагоди встановлення рекорду України за найбільший настінний живопис, Львівська пивоварня організувала чудовий перформанс для львів’ян та гостей міста. У центрі міста, на площі Ринок, усі охочі могли приміряти на себе образи легендарної львівської пари – славетного львів’янина Роберта Домса та його коханої служниці Зосі, взяти участь у різних конкурсах, дегустувати  нові сорти пива «RobertDoms Віденський» та «RobertDoms Богемський», а також зробити фото на пам’ять.
Свято завершилося концертом за участюзаслуженої артистки України Наталки Карпи, Ірина Федишин, гурти «Rock-H» і «Mad Heads XL».

Галина ЄРЕМІЦА, “Версії”, фото автора

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *