Мала авіація – під липами на Купала

Свято Івана Купала влаштував  для шипинчан та гостей села місцевий підприємець і меценат Володимир Захарчук. А гостей цього дня у селі не бракувало. 41 пілот з усієї України – від Харкова і Сум до Рівного і Тернополя – і двоє зі США злетілися на Буковину для участі в круглому столі з питань малої авіації України, організованому паном Володимиром, який є заступником голови правління авіаційно-спортивно-технічного клубу «Крила Буковини».

DPP_0040

Та мала авіація, як вид дозвілля,  не обмежується лише повітряними мандрівками, тож господар свята за сприяння Шипинського та Лужанського сільських голів улаштував для всіх купальські розваги у Шипинцях на Кіцманщині, у своєму мальовничому комплексі «Під липами», розташованому на берегах чудових ставків – які свого часу він же і розчистив і облаштував для відпочинку всіх охочих.

 

Демонстрування давніх традицій, народна музика, танці вродливих дівчат, катання на човнах і пускання вінків на воду зачарували учасників свята, серед яких були не лише українці: ознайомитися з малою авіацією нашої країни прибули навіть пілоти з-за океану.

DPP_0072

І Купальський вечір, і літачки з гелікоптерами, і подальше знайомство з Буковиною (зокрема, з Чернівецьким університетом – колишньою резиденцією митрополитів) справило на них неабияке враження. Тож з відзначення напівмістичної ночі Івана Купала меценат Захарчук відкрив ще одні двері для туристів у наш розкішний і для багатьох незвіданий край.

Вл.інф.

Фото Василя Христафулова

Про розвиток малої авіації на Буковині – читайте в наступному числі «Версій»

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *