Лілія Гриневич розповіла, що зарплата вчителям у 2017 році в середньому може збільшитися на 50 відсотків


Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич розповіла, що зарплата вчителям у 2017 році в середньому може збільшитися на 50 відсотків. А вже до 2023 року мінімальний оклад педагогічних працівників має скласти чотири прожиткові мінімуми.
Про це заявила міністр під час виступу перед Асоціацією ректорів вищих технічних навчальних закладів, йдеться на сайті “Нова українська школа”.

Зокрема, йдеться про перехідні положення нового закону “Про освіту”, в яких зазначено, що з 2018 до 2023 року посадовий оклад педагогічних працівників має зрости до чотирьох прожиткових мінімумів.

“Реформа може відбутись тільки тоді, коли ми інвестуємо в наших освітян. І я про це говорила на всіх щаблях влади – на найвищих, у Кабінеті Міністрів. Тому що не можна вимагати підвищення кваліфікації, нових методів викладання, реалізації академічної свободи, якщо ми не інвестуємо в нашого вчителя і нашого викладача”, – прокоментувала Гриневич.

Також вона додала, що МОН хоче просунути в Єдиній тарифній сітці на один тарифний розряд і науково-педагогічних працівників, які працюють у вишах.

“Зараз під час розгляду Бюджету ми стоїмо на позиції, що з 1 вересня нового навчального року це просування має стосуватися науково-педагогічних працівників у вищій школі”, – зазначила міністр.

Нагадаємо, що в Україні триває освітня реформа. 25 вересня Президент України Петро Порошенко підписав скандальний закон про освіту, який Верховна Рада прийняла 5 вересня 2017 року. Він передбачає що “мінімалка” для вчителів повинна складати три мінімальні заробітні платні. Окрім цього, відтепер навчання у школах триватиме 12 років і вестиметься виключно українською мовою.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *