Коли завершать реконструкцію перинатального центру в Чернівцях?

З огляду на поширеність передчасних пологів і високої захворюваності та смерності новонароджених, про які час від часу надсилають матеріали науковці-медики з БДМУ, довгобуд на початку вул.  Буковинської пора б уже й завершити.

Черговий огляд об’єкту відбувся нинішнього понеділка – вже на рівні архітектурно-будівельному, коли до Чернівців навідався із робочим візитом голова Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексій Кудрявцев. Просто на «гарячому об’єкті»  голова ОДА Олександр Фищук провів виїзну робочу нараду – теж чергову – за участі директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Оксани Андрієць, начальника управління капітального будівництва ОДА Олександра Пуршаги, будівельників та представників генпідрядника. Комісія побувала в усіх приміщеннях, високому гостю продемонстрували вже виконані роботи, зокрема монтування сучасної системи постачання кисню до неонатальних реанімацій.

Витрати на реконструкцію перинатального центру вже сягнули майже 78 млн грн, серед іншого вже 4 роки тому на 23 млн грн. закуплено медичного обладнання, яке всі ці роки зберігається на складі, замість того, щоби забезпечувати життєспроможність новонародженим малюкам. Основний обсяг будівництва здійснили саме поточного року – на суму 35 млн 560 тис. грн.

Щоразу нам повідомляють, що залишилося ще трохи… Наразі до цього «трохи» належать внутрішні оздоблювані роботи, прокладання інженерних мереж, заміна ліфтів, придбання та монтаж дизель-генераторної, благоустрій території тощо. І вже на часі – доукомплектування пологодопоміжного закладу сучасним медичним обладнанням.

Після ознайомлення з ходом будівельних робіт обговорено фінансові питання, зокрема, як завжди, потребу в додаткових коштах для завершення реконструкції цієї будівлі. Цікаво лише, зрушить візит пана Кудрявцева махіну довгобуду, чи й цей високо посадовець зіграє роль чергового «весільного генерала»?

Вл. інф.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *