ЧЕРНІВЕЦЬКА ДЕЛЕГАЦІЯ НА ПЕРШОМУ МІЖНАРОДНОМУ МОЛОДІЖНОМУ ФОРУМІ «КОСМОС І МАЙБУТНЄ» У КИЄВІ

Міжнародний молодіжний форум «Космос і Майбутнє» тривав  від 3 до 5 жовтня 2017 і охоплював  3 локації та пропонував 3 види активностей:
Перший – це Тематичні панелі:
3-го жовтня у Колонній Залі КМДА: «Майбутнє Землі та Космосу», «Майбутнє Науки та Технологій», «Майбутнє Економіки»,
4-го жовтня в «Космічне Майбутнє України», «Майбутнє Навколишнього Середовища», «Майбутнє Людства»
В програмі – спікери з 12 країн.
Другий – це КосмоХакатон
4 жовтня – приміщення Sikorosky Challenge, КПІ,
5 жовтня – підбиття результатів у Київському Планетарії.
Третій – це розваги:
4 жовтня – Концерт і космо-джем в Арт-просторі «Вежа», КПІ
5 жовтня – відкриття Київського Планетарію, кіно, презентації космічних підприємств, активності для дітей та молоді.

Всесвітній тиждень космосу проводиться щорічно від 4 по 10 жовтня.
Всесвітній тиждень космосу – це відзначення на міжнародному рівні внеску науки і техніки в поліпшення добробуту людини. У 1999 році Генеральна Асамблея ООН оголосила про щорічне проведення Всесвітнього тижня космосу від 4 по 10 жовтня.

Організаторами Форму стали Українське молодіжне аерокосмічне об’єднання «Сузір’я», КПІ імені Ігоря Сікорського, UkraineIS, Центр «Лілея» та Українсько-норвезький міст (UNB).

Перший космонавт незалежної України Леонід Каденюк, Почесний президент та спікер Форуму, підтримує ідею космосу як інтеграційної платформи майбутнього: “Всесвіт – це невичерпне джерело знань, яке є настільки необхідним для збереження та розвитку нашої цивілізації. З давніх часів вчені наголошували, що Космос визначає минуле, сьогодення і майбутнє людства та кожної людини, що життя та Космос невіддільні”.

У першому міжнародному молодіжному форумі “Космос і майбутнє” взяли участь і делегація Чернівецької області: вихованці КЮТ “Кварц” Анна Мартинюк, учениця 11 класу Чернівецької гімназії №2, випускниця 9 класу Чернівецької ЗОШ №8, а нині студентка І курсу коледжу ЧНУ Єва Данчук. Очолили делегацію вчитель інформатики Чернівецької гімназії №2, керівник гуртка “Байт” ОЦ НТТУМ Тетяна Спориніна та головний спеціаліст управління освіти міської ради Сергій Кізіма.

Заходи третього дня Міжнародного молодіжного форуму «Космос і майбутнє» проходив 5 жовтня в Київському планетарії. Там відбулася презентація книги Леоніда Каденюка «Місія – космос», презентації проектних пропозицій команд, які брали участь у Космохакатоні, та нагородження кращих з них, творчі майстер-класи.

Дякуємо організаторам Форуму, учасникам за прекрасні миті спілкування, чудову, дружню атмосферу, яка панувала ці дні на Форумі, за цікаві проекти, обмін досвідом, думками.
Україна — космічна держава. І учасники Форуму впевнені, що такою Україна і залишиться.

Більше фото з форуму за посиланням – ЧЕРНІВЧАНИ НА ПЕРШОМУ МІЖНАРОДНОМУ МОЛОДІЖНОМУ ФОРУМІ «КОСМОС І МАЙБУТНЄ» У КИЄВІ

©Тетяна Стрільчик,
фото автора, Cергія Кізіми, Єви Данчук,
Чернівці, Київ, Чернівці

 

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *