На Буковині збили 32 електроопори внаслідок ДТП з початку року

Це майже вдвічі більше, ніж торік за аналогічний період. Але ж пошкодження вуличного електроустаткування призводить до аварійних відключень, внаслідок яких зазнають збитків і споживачі, і Обленерго. Бо для ліквідації аварійних відключень та відновлення електричне живлення енергопідприємство спрямовує оперативно-виїзні бригади, які у цей час мали би займатися плановим ремонтом й технічним обслуговуванням трансформаторних підстанцій та ліній електропередачі.
Працівники Обленерго, які контролюють цей напрямок роботи розповіли про цікаві випадки. Наприклад у Кельменецькій дільниці фермер під час роботи на полі при маневрі комбайном випадково зачепив одиноку електроопору. Це сталося уночі, ніхто не бачив, але чоловік прийшов у РЕМ, розповів про скоєне і оплатив збитки. Щиро вдячні цій людині за її великодушність!
У Путильській дільниці, великогабаритною технікою водій на зворотній дорозі теж ненавмисне зачепив дроти і повалив електроопору. Але, навпаки, не зупинився і навіть намагався утекти, тож його вже наздоганяла поліція.
У Вижницькій дільниці склалася також неабияка ситуація: з 7 випадків збитих внаслідок дорожньої пригоди електроопор, лише у двох – відомі винуватці. Інших учасників ДТП правоохоронці досі шукають.
Загалом, виходить, що з початку року з усіх зафіксованих випадків ДТП, у яких постраждали електроопори, 9 водіїв – залишили місце пригоди або здійснили це, коли ніхто не бачив.

Конкретно за дільницями
За перші шість місяців 2024 року в Чернівецькій області унаслідок ДТП зруйновано чи пошкоджено 32 електроопори, які належать Обленерго:

Вижницька дільниця – 7
Сокирянська – 6
Глибоцька – 4
Кіцманська – 3
Сторожинецька – 3
м. Чернівці – 3
Герцаївська – 2
Кельменецька, Новоселицька, Заставнівська, Путильська – по 1
Хотинська – 0

Для порівняння: 2023 – 48 опор за рік, 2022 рік – 35, 2021 – 76, 2020 – 77, 2019 – 63, 2018 – 65.

Пресцентр АТ Чернівціобленерго

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *