Україна

Безалкогольне свято
Київська мерія заборонила продаж пива та інших алкогольних напоїв у центрі столиці під час святкування Дня Незалежності України. Міліція та спеціальна комісія КМДА контролюватимуть вуличну торгівлю. Пропозицію схвалили в Секретаріаті Президента.
Зручності за півмільйона
У Володимирі-Волинському на  торги вперше виставили громадську вбиральню.
Туалет у центрі міста мав стартову ціну 92 тис. грн. Четверо покупців підняли вартість лота уп’ятеро. Відтак, туалет і 5,5 соток землі довкола пішли з молотка за 451 тис. 251 грн.
За фонтан – 60 тисяч
Понад 60 тис. грн мають намір стягнути комунальники Запоріжжя з хулігана, який заливав у фонтани суміш, що піниться.  Як зізнався правопорушник, йому подобається «красивий пінний вигляд» фонтанів. Про те, що піна може вивести з ладу насоси, молодий чоловік навіть не здогадувався.
По чому хатка?
Між селами Лугове та Іваньки на Вінниччині є метеоритний кратер діаметром 7 км і  глибиною 600–800 м. Учені вважають, що ця астроблема («зоряна рана») найбільша та найстаріша в Європі. Метеорит упав 400 млн років тому. З каміння, поміж пластів якого є міліметрові алмази, селяни будують будинки.
Не проходьте повз дітей!
На Майдані Незалежності в Києві з’явилася інтерактивна арт-інсталяція, експонати якої – фігури дітей та дорослих – починають розмовляти, коли до них наближається людина. Інсталяція покликана ілюструвати проблему дитячої самотності. Шестеро діток плачуть, просяться на руки, граються і читають книжки. Ще шестеро тримають дзеркало, в яке дивляться двоє дорослих – тато й мама, намагаючись побачити там себе у дитинстві. Вони стоять окремо і недосяжні для малюків. Коли до дітей підходять перехожі, ті починають вимовляти запрограмований текст.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *