Нещодавні дослідження науковців з університетського коледжу Дубліна показують, що відмовлятися від споживання жирного сиру не можна, передає hronika.info. З’ясувалося, що сир знижує рівень холестерину ефективніше за інші молочні продукти. Щоденне споживання 120 грамів сиру із високим вмістом молочних жирів сприяє зниженню «поганого» холестерину в організмі активніше, ніж споживання сиру із низькою кількістю жиру, констатували ірландські науковці у публікації у виданні Mirror.
В експерименті за участі понад 160 людей із надлишком ваги, у віці 50 років та більше, досліджувані споживали різні за жирністю сорти сиру. Підсумки дослідження говорять про те, що, всупереч сталій думці про жирні продукти, споживання жирного сиру не лише не збільшує ризик серцево-судинних захворювань, але й допомагає його зменшити. Саме сир із повноцінною жирністю, завдяки своїй здатності знижувати рівень холестерину в крові, зменшує ризик смерті від інсульту. До того ж, суттєво – до 42%. Фахівці пояснюють це тим, що, на відміну від інших молочних продуктів, жирний сир має оболонку навколо краплин жирних кислот, яка не дозволяє їм відкладатися в судинах у вигляді холестеринових бляшок.