«Народжені страждати» – нідерландська книга про Голокост в Україні

На факультеті історії, політології та міжнародних відносин презентовано книгу нідерландського громадського діяча та письменника Кора Рооса «Народжені страждати» – у присутності автора, який спеціально прибув до Чернівців для презентації своєї книги.  

Кор Роос народився в Гаазі, 17 серпня йому виповнилося 68 років. Закінчив університет в Амстердамі, мешкає в місті Остенволд, Нідерланди. Очолює фонд допомоги євреям, які пережили Голокост. Є укладачем та редактором низки книжок, читає лекції в університетах України та Німеччині за темою «Голокост – незабутня сторінка історії України».

Проблема Голокосту є тим глобальним історичним явищем, вивчення якого потребує не лише архівних документів, а й свідчень очевидців. Лише в Україні в роки фашистської окупації було споруджено 180 таборів і 50 гетто, одне з яких було саме у Чернівцях. Допомагали євреям вижити українці, які згодом отримали звання «Праведник». Письменник каже, що незабутніми сторінками української історії мають стати розповіді про життя та страждання єврейського населення у роки Другої світової. Книга звернута перщ за все до молоді, яка лиш вивчає історію своєї держави.

 Кор Роос виступив також перед учнівською молоддю у Чернівецькій спецшколі №41.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *