Аґрус – для серця та судин

Тим, хто хоче схуднути

Смак аґрусу не сплутати ані з чим. Цю ягоду люблять практично всі, а варення з аґрусу вважається «вищим пілотажем» для будь-якої господині. І, безперечно, не останнім пунктом  іде факт, що ягода ця містить лише 43 кКал у 100 грамах. Тож для охочих схуднути найкраще – їсти сиру ягоду в сезон, а не варення чи компоти взимку.

Варто знати також, що аґрус помічний при лікування менструальних розладів, вікових клімактеричних змін.
Якщо живете в місті
Для мешканців великих міст аґрус має особливу цінність: завдяки високому вмісту гіпотензивних, капілярозміцнювальних та антисклеротичних речовин, він є найкращим помічником у боротьбі з високим тиском, атеросклеротичними змінами та іншими патологіями серця та судин – лідерами причин смерті городян.

До того ж аґрус нормалізує рівень холестерину та виводить з організму токсини.
Літня спека часто-густо спричиняє напади депресії в міських жителів. Аґрус допоможе й у цьому: приємний смак плюс високий вміст аскорбінової кислоти – вітаміну С – допомагає легше перенести екстремальні погодні умови.

Що приготувати з аґрусу

Ця ягода ідеально пасує для різних заготовок. І якщо варення потребує певних навичок, то джем, желе чи повидло зварити дуже просто. Гарний конфітюр з неповторним смаком виходить з суміші чотирьох літніх ягід: малини, чорної та червоної смородини й аґрусу.

Однак аґрус іде не лише на солодкі заготовки. З нього  можна приготувати пряний соус чи маринад до м’ясних страв.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *