Україна. Злочини та події на 11 лютого 2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 788 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 986 (41,5%) 1 632 (44,9%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, дев’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, дев’ять розбійних нападів, 62 пограбування, сім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 20 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, пістолет, два обрізи мисливських рушниць, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату та 160 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 62 особи, у яких вилучено 12,9 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 853 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 24 підозрювані особи.

Протягом минулої доби порушено 139 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 53 – у сфері службової діяльності, у тому числі 7 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 59 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких сім осіб загинули та 77 – травмовані.

У місті Хоролі Полтавської області у своєму будинку було знайдено мертвими з травмою голови 81-річного пенсіонера та з ножовим пораненням шиї його 79-річну дружину. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 29-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він уранці 7 лютого, з метою крадіжки, зайшов до будинку подружжя, вбив господарів, викрав 3,7 тисяч гривень та ювелірні вироби. Викрадене вилучено.

У Покровському районі Дніпропетровської області у своєму будинку було знайдено мертвою з ножовим пораненням живота 61-річну пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 66-річного чоловіка потерпілої. Попередньо встановлено, що він уночі 9 лютого в зазначеному будинку завдав тілесне ушкодження потерпілій під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин.

У Гощанському районі Рівненської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 25-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він увечері 8 лютого на вулиці зазначеного району під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, завдав ножове поранення живота 39-річному безробітному місцевому жителю. Потерпілого госпіталізовано.

У Лубенському районі Полтавської області працівниками міліції затримано 25-річного чоловіка, за місцем проживання якого вилучено шість артилерійських снарядів різного калібру часів Великої Вітчизняної війни.

У місті Білій Церкві Київської області за місцем проживання 21-річного безробітного чоловіка вилучено 22 грами амфетаміну та 42 грами коноплі.

У місті Харкові на залізничному вокзалі в поїзді сполученням Дніпропетровськ – Москва працівниками міліції затримано 24-річного громадянина Російської Федерації, у якого вилучено один кілограм марихуани.

У місті Вінниці працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито керівника філії банківської установи. Він, діючи на користь одного з клієнтів банку, зняв обтяження з автомашини, яка знаходиться в заставі в згаданому банку, чим завдав збитки останньому на суму 268,4 тисяч гривень. Прокуратурою Ленінського району міста Вінниці порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони упродовж 2006-2007 років, без отримання відповідного дозволу, складували відходи виробництва на території породного відвалу державної шахти й не сплатили при цьому встановлену плату за забруднення природного середовища, чим завдали збитки державі на суму 2,3 мільйона гривень. Донецькою природоохоронною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю. Зазначене товариство в минулому році незаконно складувало тверді побутові відходи, унаслідок чого було забруднено земельну ділянку площею майже 7,8 га. Таким чином державі завдано збитки на суму 1,6 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

В Одеській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито заступника директора авто школи, який вимагав та отримав 1,8 тисяч гривень хабара від жителя міста Одеси за видачу йому дублікату екзаменаційної картки. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Полтавщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито керівника філії банківської установи. Він у грудні минулого року незаконно нарахував відкритому акціонерному товариству штрафні санкції за раніше отриманий кредит й перерахував з поточного рахунку вказаного товариства (відкритий у зазначеному банку) 357,7 тисяч гривень на рахунок згаданого банку. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У місті Харкові працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито заступника директора приватного підприємства. Він отримав 30 тисяч гривень від місцевого жителя нібито для подальшої передачі їх у якості хабара посадовим особам однієї з селищних рад за сприяння в оформленні документів на виділення земельної ділянки площею 0,1 га. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.369 (давання хабара) КК України.

У місті Чоп Закарпатської області на вулиці затримано двох нелегальних мігрантів – громадян Ісламської Держави Афганістан. Іноземців передано прикордонникам.

Департамент зв’язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *