Їдьте до Сергіївки! Це місце, куди я обов’язково повернуся!

 

Це невеличке містечко розташувалося на березі  Будацького (Шаболатського) лікувального лиману. Ще 50 років тому через лиман звели пішохідно-транспортний міст понад 1 км завдовжки, який з’єднав материковий берег із морською косою. Гуляючи ним, люди лікуються від бронхітів, астми, запалення легень, алергії. Нині мостом їздять тільки електрокари, які перевозять на косу й назад відпочивальників. До коси можна потрапити також на катері, але більшість обирає піші прогулянки.

Курорт Сергіївка має високу ефективність лікування завдяки унікальним природним чинникам. Значні запаси високоякісної (без домішок) лікувальної грязі із запахом сірководню й аміаку мають велику теплоємність і низьку теплопровідність. Крім органічного «скелета» грязі, до її складу входить так званий колоїдний комплекс, що складається з найдрібніших частинок заліза, алюмінію, гумусу тощо. За фізико-хімічними властивостями намулові лікувальні грязі Шаболатського лиману не тільки не поступаються, але і перевершують за багатьма показниками лікувальні грязі інших курортів. Я відчула це на собі, лікуючи суглоби. .

Треба віддати належне керівництву Сергіївки, яке не тільки підтримує, а й розвиває зелену зону. Парки, сквери, блакитні сосни. Є де погуляти, подихати хвойним та морським повітрям. Чимало нових алей, скверів із висадженими деревцями. Це –  внесок у майбутнє містечка. На вулицях неймовірна чистота.

Як на мене, найкращий відпочинок саме в Україні. Завдяки турботі сина, я бувала на різних морях і океанах, у різних країнах. Емоції зашкалювали! Однак жодного разу не виникало бажання повернутися до тих країв ще раз. Подивилась –  і додому. Натомість цього літа відпочивала у Сергіївці вдруге. Сподіваюсь, не в останнє. Бо Сергіївка – це  місце, куди хочеться повернутися!

Мешкала я у пансіонаті «Висотник» на вул. Горького, 1. Погляньте на чепурні будиночки, що видніються за моєю спиною на знімку. Там є помешкання на різний смак і гаманець. За 250 грн на добу в сезон – з душем, холодильником і телевізором. Якщо вам достатньо ліжка, спільних кухні, душа, умивальника і вбиральні – але дуже чистих! – десятиденний відпочинок обійдеться вам у 1100 гривень у розпал сезону. Нині ж, у вересні, ціни значно нижчі, але лиман завжди теплий і привітний. Та й ціни на ринках нижчі за чернівецькі. У кав’ярнях і ресторанах можна поснідати, пообідати й повечеряти теж за значно нижчими цінами, ніж у нас.

Насамкінець хочу наголосити, що навіть відпочинок у дворі пансіонату принесе вам задоволення – різнобарв’я квітів вражає.         

Щоби дізнатися про деталі відпочинку та замовити помешкання, телефонуйте за такими номерами: моб. тел.:  068 208 36 94,  095 283 37 82, стаціонарний  (04849) 4-76-59. Запитуйте Ольгу Павлівну.

Тамара БОРОВИК, чернівчанка

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *