Усі ми знищуємо наші мобілки, заряджаючи їх неправильно

Як часто ми скаржимося, що телефону не вистачає зарядки навіть до вечора і його доводиться підзаряджати! Насправді ж винуваті в цьому ми самі.

 

Правила та міфи

Наші сотові, або мобільні, телефони – приклад того, як навіть найсучасніша річ миттєво обростає міфами. Щодо мобільного, ми перебуваємо у полоні думки, що смартфон слід заряджати на 100% і в жодному випадку не можна робити цього потрохи. Але це – велика омана.

На сайті,створеному компанією «Cadex» – виробником акумуляторів – детально описаний так званий «стрес» літій-іонних акумуляторів, що їх використовують у смарфонах. Ми ще звемо їх звичним «батарейка». Так от, як і все живе, батарейки реагують на постійний стрес зниженням тривалості життя.

Отже, коли ви хочете, аби акумулятор мобільного телефону жив довше, варто переглянути власні навички щодо його зарядження.

 

Заряджений смартфон не тримайте ввімкнутим у розетку
Як наполягає Cadex, шкідливо залишати телефон, як ми часто це робимо, увімкнутим в розетку на всю ніч. Коли акумулятор отримав свій обсяг зарядження, він і далі отримує електрику невеличкими імпульсами, які дозволяють тримати рівень заряду на максимумі: зарядився-розрядився, зарядився-розрядився – і так цілу ніч. Це великий стрес для батарейки, тобто вона швидше зношується.
Відтак слідкуйте за зарядкою телефону й вимикайте його з системи живлення одразу після сигналу про те, що зарядку закінчено.

 

Смартфон краще не заряджати на 100%
Акумулятору не лише немає потреби, а навіть шкідливо отримувати повний заряд, бо на останній стадії він заряджається під високою напругою, а це шкідливо для нього.

Тож, якщо ви хочете, щоби телефон служив протягом цілого дня, краще вмикати його в розетку кілька разів потроху.

 

Підзаряджайте телефон за кожної нагоди
Найкраще – ставити телефон на підзарядку, коли він втратив близько 10% заряду. Це важко пов’язувати з нашим ритмом життя, але хоча би вмикайте телефон в електромережу за кожної нагоди. Такий ритм не лише продовжить термін життя батарейки, але й забезпечить завжди заряджений телефон під рукою.

 

Не давайте смарфонові нагріватися!
Батарейки телефонів чутливі до перегріву. Скажімо, компанія Apple рекомендує під час під зарядження знімати з телефону чохол. І взагалі телефон не тримайте в теплому місці, скажімо, на радіаторі, під подушкою чи навіть під прямими променями сонця. Тоді батарейка служитиме триваліший час.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *