Румунський ураган уже відвідав Україну, зокрема й Буковину

Ураган, що обрушився на Румунію у неділю, 17 вересня, ввечері того дня вже «гуляв» Україною.

 

Біда у сусідів

У Румунії через негоду загинули 8 людей і близько 70 госпіталізовані. Пориви вітру зривали дахи будинків і валили дерева, були пошкоджені лінії електропередачі і канали водопостачання. За повідомленням румунських метеорологів ураган «пішов» у бік України. Нагадаємо, гроза зі шквалистим вітром обрушилася в неділю ввечері на румунське місто Тімішоара.

Пригоди чернівецьких туристів-пенсіонерів

Не пощастило тим, хто в неділю вирушив у мандрівку. Серед них була й група активних пенсіонерів із Чернівців, які займаються оздоровчою ходьбою за Шимком. Їх негода застала в Тернопільській області.  Добре, що вони туди поїхали, а не пішли пішки. Втім, чернівчанам довелося разом з іншими автомобілістами розчищати собі дорогу, бо траса була завалена деревами. Потім їхнє авто, об’їжджаючи чергове повалене дерево, з’їхало у шанець. Одне слово, пригод вистачить усім  учасникам мандрівки до кінця року. «Таких зірниць і блискавок я ще у своєму житті не бачила, – визнала Вікторія, одна із туристок.   Та попри те всі вони наступного дня, тобто сьогодні, понеділкового ранку, вже зустрілися на стадіоні під час тренувань.       

 У результаті пошкоджені будинки та автомобілі, знеструмлені майже 500 населених пунктів.

У Закарпатській області, а згодом – у деяких районах Чернівецької області, ввечері в неділю, 17 вересня, пронісся шквальний вітер і пройшли грози, в результаті чого були повалені дерева в низці населених пунктів області та пошкоджено аварійний копер шахти. За повідомленням прес-служби ОДА Закарпатської області «Шквальні пориви вітру повалили дерева, які пошкодили лінії електропередач і покрівлі приватних будинків та соціальних об’єктів. Станом на 20:30 практично весь Рахівський район знеструмлений, крім того, без світла залишається низка сіл Тячівського району. В с. Білин (Рахівський район) потужний вітер повністю зніс дахи трьох приватних будинків і ще на кількох пошкодив».

Також у результаті падіння дерева на залізничну колію було тимчасово призупинено рух дизельного поїзда Рахів – Івано-Франківськ. Крім усього із великим запізненням прибув учора до Чернівців швидкісний поїзд Львів-Чернівці.

Постраждали 6 областей України
За даними прес-служби ДСНС, в результаті ускладнення погодних умов через спрацювання систем захисту ліній електропередач сталося знеструмлення 478 населених пунктів у 6 областях України.
Так, у Хмельницькій області без електрики залишилися 187 населених пунктів, у Тернопільській – 114 н.п., в Чернівецькій – 73 н.п., в Івано-Франківській – 70 н.п., в Закарпатській – 33 н.п. і в Дніпропетровській – 1 н.п.
У Чернівцях через несподіваний буревій впали десятки дерев,були зірвані білборди і пошкоджені авта.

Вл. інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *