Пенсійне посвідчення: новий вигляд – нові функції

Пенсійне посвідчення у паперовій формі чи у вигляді платіжної картки – відтепер на вибір пенсіонера. Ще донедавна пенсійне посвідчення було просто документом, який засвідчував статус пенсіонера. Електронне ж посвідчення значно розширює можливості його власника, поєднуючи функції звичного для нас документа й банківської платіжної картки, яка надає чимало переваг для свого власника.

Отримати пенсію – всю суму чи частками, здійснити оплату комунальних послуг, розрахуватися за покупку як безпосередньо в магазині, так і через інтернет-мережу, отримати доступ до безлічі інших онлайн-сервісів. Окрім цього, е-посвідчення містять банківський платіжний додаток, який дозволяє отримувати повний спектр банківських послуг за правилами платіжних систем і внутрішніх актів банківської установи. За його допомоги ви підтвердите пільги на проїзд у громадському транспорті або отримаєте знижку при розрахунку в торговельній мережі чи аптеках, повноцінно користуватиметеся всіма державними електронними сервісами, отримаєте документи на веб-порталах органів влади й, не виходячи з дому, переглянете інформацію про розмір пенсії, страховий стаж, заробітну плату, сплачені страхові внески тощо. Власник такого посвідчення може подавати заяви до органів Пенсійного фонду через інтернет-мережу, не відвідуючи їх особисто.

Серед перших електронне пенсійне посвідчення отримають пенсіонери, які отримують пенсію через Державний Ощадний банк України. Охочі отримати модернізований пенсійний документ мають звернутися до Пенсійного фонду за місцем перебування на обліку й подати заяву на його виготовлення, надавши паспорт, документ про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (ідентифікаційний код), фотокартку розміром 30х25 мм. Протягом 30 робочих днів ви безкоштовно отримаєте новий документ-картку в установі банку.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *