МОРОЗИВО З ТАРГАНАМИ: в Африці доять комах і роблять морозиво з їхнього молока

Південноафриканська «Gourmet Grubb» запропонувала ринку новий суперфуд – entoмоmilk або молоко з комах.

«Ми вважаємо, що комахи – майбутнє у сфері суперпродуктів. Вони містять потрібні живильні речовини, є фантастичним джерелом білка, ще й екологічно чистим», – повідомляється на сайті компанії.

Варто зазначити, що пропоноване морозиво виглядає вельми привабливо. Його вартість поки не уточнюється, бо Gourmet Grubb тільки готується вийти з ним на ринок.

І все ж, молоко з комах спричиняє кілька запитань. Раніше спроби подоїти їх уже здійснювалися:і «молоко» намагалися отримувати від тарганів «Diploptera punctata» – єдиних, що вигодовують своїх «малят» субстанцією, дійсно схожою на молоко.

2016-го дослідники з’ясували, що тарганяче молоко містить утричі більше енергії, порівняно, скажімо, з коров’ячим. Але безпечність його під питанням, а доказів, що цю субстанцію може без шкоди для свого здоров’я споживати людина, не знайдено.

Та й доїння тарганів – справа непроста. Дослідники спромоглися відібрати «молоко» без шкоди для комахи, але, щоб націдити 100 грамів рідини, довелося «доїти» сотні тарганів.

agroday.com.ua

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *