Маланкарі  Соборності

Є люди, для яких соборність, єднання і злука – не просто слова. А День Соборності – не просто дата в календарі.
Шалений чоловік Карен Гамбарян, «3 в 1» як він про себе каже (бо переселенець, учасник АТО та ще й представник «національних меншин») запросив одеситів, одеситок та одеських на виставку у форматі фотосушки.
фото «підготовка»

Карен Гамбарян: «Я вирішив провести виставку про Маланку у Чернівцях саме на День Соборності, щоби «вбити двох зайців». Показати, як яскраво та цікаво святкують новорічні свята у місті, де у 1918 р. відбулося Буковинське Віче, яке поєднало, хоч і ненадовго, всю Україну. Та нагадати усім, що хоча ми різнокольорові, як маланкарі, ми усі – рідні! Та рівні. У правах».

Організатори виставки (ГО «Об’єднання переселенців «Спільна справа»), попри відсутність офіційного дозволу від міського департаменту культури, все ж таки взяли на себе відповідальність за дотримання правил безпеки, нагадавши у запрошеннях і оголошеннях про необхідність дотримання безпечної дистанції між відвідувачами заходу та індивідуальних засобах безпеки.


Тож 22 січня 22 світлини Карена були вивішені в Міському саду Одеси на загальний огляд

без обмежень стінами та рамками приміщення і карантину.


До слова, за весь час у масці був зафіксований лише один глядач.


Ті, хто проходили повз, – сім’ї

дорослі

дуже дорослі

підлітки

закохані

у справах

і вигулюючи собаку

а ще поні

і коні

– отримали можливість хоч оком накинути на Маланку, чарівну переберію Чернівецької оласті.
Захід не став масовим. Хоч трохи ажіотажу додали телевізійники, та не думаю, що так вже й багато глядачів побачили стріми.


Карен Гамбарян: «Це не перша моя фотосушка, але я вперше виставляю фото з циклу “Мої буковинські бандери”. І мені важливо не розголос і кількість камер та журналістів взагалі, а те, щоб люди побачили, яка в нас різнобарвна країна! А слава та камери, як кажуть на Буковині, ТОТАКЕ!»

 

Каро готував виставку не один: ми разом друкували світлини та клеїли їх на паспорту, розмальовані учасницями та учасниками дитячого центру «Щасливі долоньки», розташованому в місці компактного проживання ВПО «Успенська, 4».

Це справжня соборність: діти і дорослі зі Сходу оздоблювали фотографії перебраних з Заходу, щоб показати мешканцям Півдня. Важливо, що знайшлися для цього необхідні бажання і ресурси. Бо так має бути!

 

Довідка: Соборність – морально-філософський і соціальний принцип, фундаментальними положеннями якого є: відповідальність усіх за всіх, єдність індивідуального і загального, взаємне духовне збагачення і розвиток та інше.

 

Авторка: Ірина Гамбарян
фото: Ігор Радьков, Юлія Сущенко, Карен Гамбарян

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *