Іван СПРИНСЬКИЙ: «Корупційні схеми отримання водійського посвідчення вбивають українців. Власники автошкіл є співучасниками цих убивств»

Іван СПРИНСЬКИЙ, очільник громадської організації «Рабів до раю не пускають», пропонує створити робочу групу за участі правоохоронних органів, яка перевірила б автошколи й процедуру отримання водійських прав:

«На мою думку, власники автошкіл є співучасниками вбивств на дорогах. Незважаючи на заяви про реформу, Владислав Криклій, начальник Головного сервісного центру МВС України, мало просунувся у боротьбі з корупцією та реформуванні служби. Статистика смертності на дорогах щороку шокує, і тут безглуздо всю відповідальність скидати лише на «бляхи» чи на дороги. Через високий рівень корумпованості існує можливість дарувати вісімнадцятирічним громадянам автомобілі з водійськими правами в «бардачку». На прикладі харківської трагедії бачимо результат цієї корупції», – зазначає Іван Спринський, керівник ГО «Рабів до раю не пускають».

Анонсуючи реформу, Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зазначав: «Принцип роботи сервісних центрів наступний: антикорупційна система роботи, щоб за гроші не можна було отримувати послуги; відкритий простір – комфорт відвідувачів; мотивовані кадри; запровадження нових технологій». Але, зважаючи на наступні кроки Авакова та його аргументацію щодо внесення змін до дорожніх правил, сподіванням очільника МВС не судилося здійснитися.

«Враховуючи рівень смертності на дорогах, реформу можна вважати проваленою», – підсумовує громадський активіст Іван Спринський. До слова, Львівська ОДА вже розглядає звернення активістів про створення робочої групи для напрацювання змін до законодавства. Бо, за його словами, «На сьогодні в країні немає жодної групи експертів, які спробували б дослідити проблематику високої смертності на дорогах і з’ясувати, в чому полягають головні проблеми». Саме тому вони ініціюють перевірку законності діяльності автошкіл та їхній імовірний корупційний зв’язок безпосередньо з екзаменаторами із сервісних центрів МВС. Мабуть, таке варто було би зробити і в Чернівецькій області.

Вл. інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *