Чернівці всьоме візьмуть участь у «Годині Землі» та створять чернівчанам… незручності

Нинішнього суботнього вечора в усьому світі вимкнуть на одну годину світло.

«Година Землі» – щорічна акція Всесвітнього фонду природи (WWF), символ стурбованості за майбутнє Планети та єдності людства в бажанні захистити природу. Акція започаткована 2007-го в Австралії, щоби привернути увагу до проблем зміни клімату. Відтоді до «Години Землі» приєдналося понад 7000 міст у 162 країнах світу. Україна долучилася до всесвітньої кампанії 2009-го. На урядовому рівні в Україні акцію підтримує Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження.

Столиця Буковини не стоїть осторонь від світових процесів захисту довкілля, тож Чернівецька міська рада оголосила проведення в місті «Години Землі» 24 березня від 20.30 до 21.30. Тобто чернівчанам пропонується вимкнути цієї години електричне світло у своїх оселях. На рівні міста планується вимкнення зовнішнього освітлення та підсвітлення споруд у центрі.

Уявляєте, як зручно буде ходити в темноті по тих дорогах, що ми маємо? Тут і при світлі пересуваєшся як на мінному полі. Невже нічого розумнішого не можна було придумати для підтримки такого правильного заходу? Значно доцільніше було б, на думку редакції,   виключати повсюдно ліхтарі вдень!   

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *