Статки 100 найбагатших українців зростають у 12 разів швидше за ВВП України, вони сконцентрували у своїх руках $37,5 млрд

Видання «Новое время» оприлюднило щорічний рейтинг 100 найбагатших українців, які сконцентрували у своїх руках $37,5 млрд  – це половина всього держборгу країни. Вони також збільшили швидкість, із якою зростають їхні сумарні статки, – від торішніх 33% до нинішніх 43%.

Рінат Ахметов – незмінний №1 рейтингу. Завдяки зростанню попиту на метали, його статки збільшилися відразу на 76% – на $5,3 млрд. На другому місці – Віктор Пінчук. Розмір його статків хоча й не повернувся до показників докризового 2013 року, але зріс на 87%. Топ-3 замикає Вадим Новинський: його «Смарт-Холдинг»  особливо цікавий тим, що йому належать 25% «Метінвесту» Ахметова. А Президент Петро Порошенко за неповний 2018 рік задекларував майже 124 млн грн прибутку – доходи президента зросли майже у 8 разів і нині його статки сягають $1,6 млрд.

На четвертому місці – Геннадій Боголюбов. Оцінка його стану виросла завдяки гарним показникам неформального феросплавного холдингу Привату.

Боголюбов з Коломойським, який посів п’яте місце, контролюють основні активи в цьому секторі економіки країни.

Коломойський, Боголюбов і Олексій Мартинов в кінці 2016 роки втратили свій найбільш публічний актив – націоналізований Приватбанк. Але завдяки своєму великому феросплавному бізнесу зуміли відновити свої позиції.

На шостому місці – Петро Порошенко. У цьому році його капітал зріс на 10% і склав 1,1 млрд доларів.

На сьомому місці Костянтин Жеваго, акціонер холдингу Ferrexpo. Його стан – пряма похідна ціни на залізну руду. НВ повідомляє, що за рік воно скоротилося на чверть, але бізнесмен не покинув клуб доларових мільярдерів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *