«Кнопкодави» в Польщі – відчуйте різницю!

Малгожата Звєркан голосувала в Сеймі «двома руками» і отримає три роки

Польська Прокуратура вимагає відсторонити «піаністку» від службових повноваженьі віддати під суд за те, що вона ще у квітні 2016 року голосувала в сеймі не лише за себе.Партія «Кукіз’15» виключила одну з послідовниць відомого політика, фундатора партії Корнеля Моравецького зі своїх лав, а прокуратура порушила проти депутатки справу. Їй загрожує до п’яти років ув’язнення. А в Литві та Словаччині за неперсональне голосування  просто позбавляють мандату.

Спікер прокуратури Лукаш Лапчиньський повідомив, що Звєркан використала карту для голосування іншого депутата і віддала за нього голос. Найбільш пікантним у цій справі є, що голосувала «кнопкодавиця» саме за Корнеля Моравецького, керівника партії, маршалка однієї з палат сейму і батька нинішнього прем’єра Матєуша Моравецького.

Сама Звєркан відкидає обвинувачення і скористалася правом відмовитися від складання повноважень.Вона наполягає, що не зробила нічого такого, що накинуло б тінь на її ім’я. Розслідування перебуває на фінальному етапі, повідомляє «Wirtualnа Polscа». Інцидент, який ставлять Звєркан у провину, стався при голосуванні за обрання Збігнєва Єнджеєвського суддєю Конституційного Трибуналу.

Звєркан спершу посилалася на те, що голосування за Моравецького було з ним узгоджене. Пізніше депутатка посилалася на незнання того, що її вчинок суперечить із законом. Натомість сам Корнель Моравецький вийшов з фракції Павла Кукіжа, до якої належав. Деякий час справа не рухалася з місця, аж поки у вересні 2017-го прокуратура зівернулася до маршалка Сейму із поданням про притягнення депутатки до кримінальної відповідальності. На деякий час подання «осіло» у регламентній комісії Сейму. Дійшло до того, що у квітні 2018-го Звєркан сама відмовилася від депутатського імунітету. Наразі невідомо, коли обвинувальний акт у справі потрапить до суду.

gazeta.pl

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *