Яскраві барви обличчя, чисті судини й травний тракт – головні причини, аби щодня їсти капусту

Капуста – незрівнянний антиоксидант і продукт для виведення токсинів. Дієтологи називають головні причини того, що ми повинні щодня споживати капусту. Її переваги для здоров’я – незаперечні.

Ще стародавні лікарі знали, що капуста очищує кров, знімає запалення й жар в організмі, тамує біль в суглобах і головний біль, а також помічна при набряках. Капуста виганяє з організму вільні радикали та сечову кислоту – головну причину ревматизму, подагри, артритів, хвороб шкіри та екзем. 

Ще більш цінною є властивість капусти знижувати рівень запалень за рахунок вмісту в цьому овочеві сульфорафану, який пригнічує запальні процеси. У листі капусти містяться хімічні речовини, які утримують кадмій, зокрема глутамін. Це потужний протизапальний агент.

Капусту слід обов’язково  споживати тим, хто потерпає від запалень та алергій, важких подразнень шкіри.

Деякі дослідження показали, що капуста будь-якого виду є проти канцерогенним продуктом і бореться з хворобами судин та серця.  
Дуже помічна капуста для травного тракту за рахунок високого вмісту клітковини, яка допомагає організму зберігати рідину й особливу структуру їжі, що пересувається травним трактом.

Особливо варто згадати, що капуста багата на полі феноли, і саме це зумовлює її здатність знижувати рівень холестерину і зберігати здоров’я серця. Капуста блокує скупчення бляшок у судинах і знижує артеріальний тиск, – повідомляє healthinfo

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *