Як відрізнити натуральний рис від пластикового?

Китай міцно завоював репутацію країни, де проводиться буквально все – від дешевих пластикових дрібничок до суперсучасної техніки. Причому виробництво неякісних товарів принесло китайцям погану славу, і тепер позначка “Made in China” рідко у кого викликає позитивні асоціації.

Чергову порцію масла у вогонь додав ще один винахід китайських промисловців, який поступово починає наповнювати ринки азіатських країн. У Китаї почали виготовляти пластиковий рис.

“До складу синтетичного рису входить крохмаль і штучний наповнювач, який за своїм складом наближений до поліетилену. Вживання цього продукту може призвести до алергії, інтоксикації і захворювань шлунково-кишкового тракту, – стверджують лікарі.

Але чи є на полицях українських магазинів пластиковий рис?

Найпростіший спосіб протестувати рис – це залити його холодною водою. Якщо, набухаючи, він тоне, це свідчить про те, що рис натуральний”.

Другий спосіб – підпалити рис запальничкою і оцінити запах і колір. Він повинен мати приємний зерновий аромат, характерний для рису.

Третій спосіб перевірки – розтерти рис в ступці. Якщо колір буде білим – це рисовий крохмаль. Жовтий колір видає сторонні добавки.

Фахівці кажуть, що китайського продукту у нас небагато. Половина рису – з українських полів. Найбільше цієї культури виробляють в Херсонській та Миколаївській областях. Основні поставки рису до нас ідуть з В’єтнаму, тому частка китайського рису на українському ринку дуже низька.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *