Вимирання українців прискорюється шаленими темпами – Ольга Богомолець

Вимирання українців прискорюється шаленими темпами. Через це місце сучасних політичних еліт України  – вже давно на смітнику історії

Рік від року скорочення населення в Україні пришвидшується. Якщо за 2016 рік кількість населення скоротилася на 175 тисяч людей, то 2017-го – вже на 198 тисяч. Про це повідомила народний депутат Ольга Богомолець. За її словами, ми щорічно втрачаємо населення майже цілого невеликого обласного центру, як Тернопіль чи Івано-Франківськ, або одразу кількох великих райцентрів – як Бровари, Бориспіль та Ірпінь разом узяті. На 63 живонароджених у нас припадає 100 померлих. При цьому для збереження людського потенціалу держави уряд не робить навіть необхідного мінімуму.

На лікування хворих на онкологію уряд виділив 27% від потреби, а на лікування серцево-судинних хвороб – 30%. І це при тому, що смертність від онкології і серцево-судинних хвороб разом складає 80% усіх причин смертності.

Обов’язкове державне медичне страхування, здатне дати людям шлях для виживання, теж не впроваджується.

 

В Україні на 63 живонароджених припадає 100 померлих.

 «Я двічі зверталася з листами до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з приводу необхідності створення міжвідомчої робочої групи для розробки Національної стратегії здоров’я на довгостроковий період і відповідної держпрограми, але жодних кроків у цьому напрямку зроблено не було. Сьогодні відновлення людського потенціалу України не входить до пріоритетів уряду. Всі реформи чинної влади спрямовані нині лише на заощадження коштів на життях людей. Для кого ж тоді робляться реформи? Адже мертвим вони непотрібні! Вони потрібні живим, щоби покращувати їхнє життя», – зауважила народний депутат.

Натомість за 26 років ми втратили 10 мільйонів життів і втрачаємо дедалі більше. За жахливими наслідками це можна порівняти хіба що з геноцидом та репресіями сталінізму, – вважає нардеп.

За оцінками фахівців, наявного населення в Україні залишилося близько 34-36 мільйонів: решта виїхали за кордон у пошуках кращої долі. Країна спустошена «попередниками» і далі добивається «горе-реформаторами», які знищують те, що ще залишилося життєздатним.

«Ми чверть століття ходимо по колу, повільно вимираючи як нація. Вже сьогодні в нас спостерігається шалений дефіцит кадрів у всіх галузях, ми перестаємо бути конкурентоспроможними, нас мало і ми стаємо дедалі слабкішими. І так триватиме доти, доки ми зовсім  не усунемо від влади політичний клас, який за 26 років незалежності остаточно деградував, розклався і більше не здатний на жодні реформи в національних інтересах України, в інтересах народу. Ми вже змінювали їх по кілька разів, всі вони встигли побувати і при владі, і в опозиції. А українці далі вимирають», — підкреслила Богомолець.

Вона переконана, що країною мають керувати професійні люди з державницьким мисленням, для яких національний успіх важливіший за власне збагачення – це вчені, успішні управлінці, галузеві фахівці, прогресивна молодь із західною освітою. А сучасним політичним елітам – вже давно місце на смітнику історії, вважає нардеп.

Прес-служба народного депутата Ольги Богомолець 

 Довідково: Слово «еліта» неправильно вживається відносно правлячого класу, адже «еліта» означає найкращі зразки та організми серед собі подібних.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *