До пологових будинків – без грошей

У міському бюджеті на 2018 рік передбачено понад 7 млн грн на медикаментозне забезпечення пологів мешканкам Чернівців. Це означає повне забезпечення медикаментами і засобами медичного призначення породіль та новонароджених. Розрахункова середня вартість звичайних пологів –  1100 грн, кесаревого розтину – 3700 грн, середня вартість перебування однієї важкохворої новонародженої та недоношеної дитини – 9000 грн.

Як повідомили в міському управлінні охорони здоров’я, всі  породіллі та новонароджені, зареєстровані в Чернівцях і поступають на пологи або кесарів розтин, забезпечуються медикаментами та засобами медичного призначення за рахунок коштів територіальної громади міста. Дорогі  препарати для надання невідкладної допомоги новонародженим з  розладами дихання надходять за розподілом Департаменту охорони здоров’я ОДА, закуплених МОЗ України за державні кошти.

Працівники Управління роз’яснювали медпрацівникам пологових будинків про особисту відповідальність керівників за порушеня в медичному забезпеченні породіль та новонароджених. Відповідна інформація розміщена на стендах пологових будинків.

При виявленні  порушень у медикаментозному забезпеченні породіль та новонароджених у пологових будинках міста слід  звертатися безпосередньо до адміністрації пологових будинків та до управління охорони здоров’я Чернівецької міськради.

Контакти:

Міський клінічний пологовий будинок № 1 – т. 524-483

Міський клінічний пологовий будинок № 2 – т. 573-922

Управління охорони здоров’я Чернівецької міськради – т. 553-929

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *