На Буковині буде хоспіс

Хоспіс на 25 ліжок планують побудувати в Чернівецькій області. Створення закладу для людей, яким медицина допомогти вже не може, ініціює «Українська ліга сприяння розвитку паліативної та хоспісної допомоги» на чолі з екс-міністром охорони здоров’я Василем Князевичем. За його словами, Чернівецька область має можливість збудувати хоспіс, бо найголовніше, її керівництво розуміє цю проблему. До того ж, суспільство повинне допомагати людям покидати цей світ правильно і достойно.

– Давно маємо проект побудови хоспісу, – каже Ігор ШКРОБАНЕЦЬ, начальник головного управління охорони здоров’я в Чернівецькій області. – Ми співпрацюємо з іноземними партнерами зі Швеції, які обіцяють певні інвестиції.

Нині ж уже діє хоспісне відділення, яке займається хворими на туберкульоз. А до 2015 року плануємо створити цілу систему хоспісів, – наголосив Ігор Дмитрович.

Довідка: Паліативна допомога – це підхід, що дозволяє поліпшити якість життя пацієнтів та їх сімей, які зіткнулися з проблемами загрози життю через хворобу, шляхом запобігання і полегшення страждань, зменшенню болю та інших фізичних симптомів, а також надання психосоціальної і духовної підтримки.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *