Матуся піднесла свою дитинку до морозилки – і врятувала цим дитині життя

«У моїй родині колись був схожий випадок, коли дитина задихалася, а чоловік моєї тітки, лікар, порадив аби дитя подихало холодним повітрям», – розповіла пані Ева, мати дворічної дитинки, яка мало не задихнулася, коли кашлем перехопило гортань і дитина почала вже синіти від задухи. Пані Ева згадала про той родинний випадок і сіла з дитям перед морозильною камерою з відкритими дверцятами. Хлопчик почав вдихати холодне повітря, яке віяло з середини камери. Ефект був негайний. Дихання дитинки швидко повернулося до норми.     

Матуся з Теофілова (Польща) вирішила розповісти про цей важкий досвід, щоби інші бачили, як реагувати в таких ситуаціях. Її історію описало видання «Express Ilustrowany» та звернулося по коментар до лікаря.

Дворічний малюк хворів на гостре запалення гортані. Інфекція призвела до набряку верхніх дихальних шляхів і нападу задушливого кашлю. Засіб, застосований матір’ю хворої дитини, не всім відомий і навіть може комусь здаватися шокуючим. Отож попросили прокоментувати цей випадок лікарку, яка спостерігала хлопчика:

– Холодне повітря прибрало набряк гортані. Використання морозильної камери було насправді оригінальним кроком, та коли допомогло – чудово. Зазвичай достатньо відкритого вікна. Однак варто пам’ятати, що таке рішення варто обговорити з лікарем, – розповіла «Ілюстрованому експресу» лікар Беата Шадковська-Опасяк.

Джерело:

http://www.edziecko.pl/rodzice/7,79318,24166488,matkazaniosladzieckodozamrazarkiprawdopodobniedzieki.html#s=BoxLSMT

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *