Здорова екологія – здорова людина

«Ми виховуємо та навчаємо дуже розумних дітей, але хворих. І про це треба говорити чесно та відверто. Фактично, росте хворе покоління. А кому потрібні знання, якщо людина хвора і жити довго не буде?» Ці слова Михайла Бауера, начальника департаменту освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької облдержадміністрації, сказані ним під час «Горбуновських читань», що їх уже вп’яте провів Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» на кафедрі екології та права, є достеменно правдивими.

planeta

Учасники заходу обговорювали нагальні питання довкілля і, зокрема, проблеми екологічного навчання. Бо темою цьогорічних читань була саме «Екологічна освіта». Та, як зазначали організатори заходу і фахівці-екологи, саме освіта в екологічному напрямку не є достатньо ефективною. Позаяк і з екологією не все гаразд, то, може, саме в об’єднанні першого з другим і можна досягти успіху?!

Принаймні, вже у доброму десятку навчальних закладів Чернівецької області запровадили навчальний предмет «Основи екологічних знань», де учням і студентам дають не тільки теоретичні знання, а й практичні, разом з цим формуючи в них справжні світоглядні цінності.

Професор Віктор Горбунов  – один із першозасновників кафедри «Екології та права», друг і соратник завідувача кафедри проф. Юрія Масікевича. І хоча Віктор був хіміком за фахом, душа в нього була справжнього природолюба. Знаний на Буковині турист, відомий краєзнавець, він понад усе любив життя в усіх його проявах. Тож як громадський активіст завжди стояв на захисті довкілля і знав Природу нашого краю, як ніхто інший. Нині на кафедрі є аудиторія імені Віктора Горбунова. Щороку в конференції бере участь його дружина Ірина, вчитель Чернівецької гімназії №7, яка завжди поділяла захоплення чоловіка і була йому гарною підтримкою в усіх справах.

Вл. інф. 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *