За заявою ув’язненого щодо співробітників спецпідрозділу «КОРД» зареєстровано кримінальне провадження

За перевищення службових повноважень за заявою ув’язненого щодо співробітників спецпідрозділу «КОРД» зареєстровано кримінальне провадження.

Керівник Чернівецької обласної прокуратури Антон Ковальський здійснив особистий прийом громадян в ДУ «Чернівецький слідчий ізолятор».

Ув’язнені скаржились на неналежне медичне забезпечення, неякісне досудове розслідування кримінальних проваджень та перевищення службових повноважень співробітниками спецпідрозділу «КОРД».

За фактом перевищення службових повноважень під час затримання громадянина спецпідрозділом «КОРД» зареєстровано кримінальне провадження (ст. 365 КК України).

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчими п’ятого слідчого відділу (з дислокацією у м. Чернівці) територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому.

За іншими скаргами розпочато перевірки.

 

Нагадаємо: Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *