Волонтери-«батьківщинівці»: «Де спокійно, там нас не потрібно»

Чернівецькі волонтери від «Батьківщини» зібрали і відвезли бійцям у зону АТО мволонтери_батьківщиниинулого тижня близько 500 кг харчів і технічні пристрої.

Допомогу бійцям збирали в спеціальному наметі «Волонтери за Батьківщину», встановленому на Калинівському ринку. На цей раз підприємці надали продукти, вироблені з цілої тушки свині: ковбаси, копченості, сало. Також господині накрутили голубців, наготували інших смаколиків. На кошти, які «батьківщинівці» збирали на тепловізор, придбали підзорні труби та інші технічні пристрої – адже тепловізор бійці вже несподівано отримали від інших доброчинців, тож саме на нього дали «відбій».

«Допомогу ми доставили в с. Піски, – звітує «батьківщинівець» Роман Гаїна. – Передали її добровольчим батальйонам, які там тримають оборону. Потрапляли під обстріли, але, на щастя, поїздка завершилася без втрат. Обстріли там постійні, по кілька обстрілів щогодини. Як тільки відвантажили допомогу, від’їхали – одразу почали надходити дзвінки від бійців, які куштували приготовану буковинськими газдинями їжу. На коробках жінки пишуть зазвичай свої номери телефонів – щоб бійці могли напряму повідомляти, чого вони потребують. Тож хлопці дзвонили і їм, і мені. Особливо дякували за підзорні труби – кажуть, що їм вони дуже стають у пригоді. На наступну поїздку замовили прилад нічного бачення. Обов’язково виконаємо це замовлення!»

Волонтер, член бюро міської організації «Батьківщини» Володимир Григорчук його підтримує: «Зібрану допомогу наші волонтери доставляють прямо на передову – туди, де це найпотрібніше. Де спокійно – там нас не потрібно, там хлопці самі собі дають раду. Роман здійснив уже вісім поїздок, і скільком це підтримало дух, фізичні сили і просто врятувало життя завдяки різноманітним технічним приладам! Тепер збираємо кошти на прилад нічного бачення і дякуємо всім, хто долучається до цього».

Вл.інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *