Влітку вартість газу істотно зросте, хоча з 1 травня будуть річні тарифи на газ

У Національному банку України вважають, що вартість природного газу влітку 2021 року вдвічі перевищить вартість минулого літа. Про це йдеться у щоквартальному Інфляційному звіті за квітень 2021 року, оприлюдненому на сайті НБУ.

«Очікується, що цього літа вартість природного газу більш ніж удвічі перевищуватиме цінові мінімуми минулого. Відтак внесок газу сформує більше третини річної адміністративної інфляції в ІІ кварталі», – йдеться в прогнозі.

Водночас, як вважають у НБУ, до кінця року ціна на газ встановиться на рівні відповідних показників 2020 року.

«За підсумками 2021 року ціна голубого палива буде близькою до минулорічної завдяки поступовому зниженню ціни газу на європейських газових хабах протягом року та посиленню конкуренції на внутрішньому ринку», – говориться в Інфляційному звіті.

Нагадаємо, згідно з постановою Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, з травня 2021 в Україні запроваджуються річні тарифи на газ.

«Запровадження річного продукту для побутових споживачів природного газу є надважливим рішенням. Від 1 травня поточного року за замовчуванням вводиться річна ціна газу для всіх побутових споживачів. Це позбавить їх турбулентності щодо цінових коливань. При цьому процедура зміни постачальника залишається простою і відкритою, також передбачається можливість для споживача змінювати річний продукт на будь-який інший, що буде пропонуватися постачальником», – наголосив Голова НКРЕКП панТарасюк.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *